Hava Durumu

Korona doğal ama!..

Yazının Giriş Tarihi: 05.05.2020 04:00
Yazının Güncellenme Tarihi: 05.05.2020 04:00

Konunun uzmanı bilim insanları koronavirüsün laboratuvarda üretilmediğini defalarca vurguladılar. İncelediler baktılar. Özelliklerini analiz ettiler ve bu sonuca vardılar.

Hepsine eyvallah diyoruz... Bilim karşısında boynumuz kıldan incedir lakin koronavirüsün yapısının doğal olması Çin'in salgındaki sorumluluğunu sıfıra mı indiriyor?

Çin'deki tartışmalı araştırma laboratuvarının hayvan pazarına 200 metre olması tesadüf ile açıklanabilir mi?

Belki bu araştırmacı karıştırmacı çekik gözlüler koronavirüsü deneyler için laboratuvara getirdiler. Üzerinde çalışacaklardı lakin daha fırsat bulamadan bir şekilde virüsü insanlara ve hayvan pazarına bulaştırdılar. Bu denli bulaşıcı olduğunu kavrayamadı beceriksizler. Koronavirüs hayvan pazarından eyalete sonra da dünyaya yayıldı. Ve bugünleri yaşıyoruz birtakım akılsızlar yüzünden...

Virüs doğal olmasına doğal ama "Çin sütten çıkma ak kaşık" diyebilir miyiz? Virüs doğalsa sorumluluk ortadan kalkar mı? O zaman herkes ölümcül virüsleri istediği gibi yaysın. Silah olarak da kullansın gizlice... Ortaya çıktığında da "Vallahi virüs doğal. Doğal yollarla sizde salgın olmuş" diyerek kendini savunsun. Oh ne âlâ!

Virüsün doğallığı Çin'in ihmalini sıfırlamaz. Hafifletici sebep olabilir anca. Çin hükümeti kendine bu denli güveniyorsa 2 ay önce laboratuvarını dünyaya açsaydı ya.. İnceleme yapılmasına izin verselerdi işte o zaman samimi olduklarını anlardık... Şimdiyse suçluluklarını en hafife indirmek için ellerinden geleni yapıyorlar.

Virüsün doğal olduğunu yazıp duruyorlar. Yahu virüs doğal ama hayvan pazarının 200 metre mesafesindeki laboratuvarda çalışanların tamamen doğal bir amaca hizmet ettiklerini kim söyleyebilir? Daha verimli patates soğan üretmek için mi hayvan pazarına komşu oldular?

Zaten Çin hükümeti aşı üretmek için koronavirüs numunesi isteyen ülkelere virüsü göndermek için de hayli ayak sürümüş. Numune göndermemek için elinden geleni yapmış yani...

Kim inanır yani Çin'e bu ortamda...

Masum davranış mıdır bunlar baba erenler?

Virüs doğal ama Çinliler ve davranışları hiç ama hiç doğal değil!

Askıda fatura Bursa'da olsun!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi "askıda fatura" uygulaması başlattı. Ekrem İmamoğlu uygulamayı şöyle açıkladı...

"İBB tarafından ihtiyaç sahibi olduğu tespit edilmiş aileler, İBB'nin internet sitesine giriş yapacak. Karşısına çıkacak olan 'askıda fatura' uygulamasına tıklayacak; İBB kuruluşları olan İSKİ ve İGDAŞ'a ait su ve doğal gaz faturalarının bilgisini buraya yazacak. Fatura ödeyerek hayır yapmak isteyen hemşehrilerimiz de su için farklı fiyat aralığında, gaz için farklı fiyat aralığında fatura ödeme tercihinde bulunabilecek."

Doğrusu son derece güzel düşünülmüş bir uygulama. İnsanlar en çok su ve doğal gaz faturalarından şikâyetçiler ve binlerce kişi de faturasını ödeyemez durumda. Faturaların ertelenmesi de kalıcı çözüm değil. Zaten ödeyemez durumda olan şimdi de zor ödeyecek 3 ay sonra da!..

Gerçekten şık bir uygulama. Kimse küçük duruma da düşürülmeyecek. İhtiyaç sahibini kimse görmeyecek. Hayrı yapan dahi bilmeyecek. Hepsi elektronik ortamda gerçekleşecek.

Bursa'da da benzer bir uygulama neden olmasın? Güzeli kopyalamak ayıp değil. Hele gariban vatandaşın yararına olunca hiç değil!..

Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.