Hava Durumu

Korona füzesi

Yazının Giriş Tarihi: 10.04.2020 06:00
Yazının Güncellenme Tarihi: 10.04.2020 06:00

Güzel şeyler olacak korona krizinde... Aşı ve ilaç için çalışıyor bilim insanları... 

Türkiye'de aşı geliştirmek için ekibiyle birlikte laboratuvarda kendini karantinaya alan Prof. Dr. Ercüment Ovalı, Türkiye'yi heyecanlandıran bir açıklamaya imza attı:

"7 gün 16 saat laboratuvarda çalıştıktan sonra artık kurduğumuz sistemin güvenli olduğu kanıtlandı. Şimdi kahramanlarım içeri giriyor. Kaldığım yerden onlar devam edecek. Ekip sayısı artacak. 23 Nisan için sözleştik."

Daha önce de yazmıştım... İnsanlık eninde sonunda bu savaşı kazanacak. Korona mağlup edilecek. Virüsten daha akıllı ve donanımlıyız sonuç olarak.

Ancaaak, korona birilerinin kasten hazırlayıp dünyaya yaydığı bir virüsse yaşadığımız son olmayacak! Biyolojik savaşın ilk denemesi olduğu yönünde ciddi iddialar var!.. 

Korona bir denemeydi ve neler yapabileceklerini gördüler. Sonrası çok daha ölümcül ve yıkıcı olabilir.

Nükleer silah yatırımlarını, füzeleri, savunma sistemlerini gözünüzün önüne getirin. Dünya çapında silahlara harcanan parayı hesaplayın. Trilyon dolarlar tutuyor.

Öte yandan tüm dünyayı enfekte edebilecek koronavirüsün toplam ağırlığı 10 gramı bile bulmuyor!..

Sen istediğin kadar en güçlü silahlara yatırım yap. Minnacık bir virüs tüm fiyakalı sistemini yerle bir edebiliyor. Tüm havan bir anda bitiyor. Dibe vuruyorsun anında!..

Avrupa Birliği dağılmanın eşiğine geldi. 'Her koyun kendi bacağından asılır' kuralı gerçek oldu. Kimse İtalya ve İspanya'ya yardım etmedi. İngiltere'den sonra İtalya ve İspanya da çatırdayan birlikten ayrılacak gibi duruyor. Kala kala sadece Almanya ve Fransa kalıyor. Onlar da ne kadar sürdürebilir bilinmez!

ABD hiç ummadığı büyük bir darbe aldı. Zaten 23 trilyon dolar borcu bulunan ekonomide işler iyice sarpa sardı.

Bugüne kadar gücüyle dolar markasını satan ve ayakta duran ABD karizmayı fena çizdirdi!

'Her şeye rağmen ben yine en büyük süper güç konumundayım!' mesajını inandırıcı şekilde vermek zorundalar. Yoksa dünya doları terk ederse bir anda ABD iyice dibe vurabilir.

Koronayı kontrol altına alan Çin şu an yükselişte ama ABD bu yükselişi durdurmaya kararlı! Tehdit, tazminat davası ve yaptırımla Çin'i yola getirmenin peşinde!..

İki ülke arasında bazı gizli görüşmelerin yapıldığı ve restleşmelerin yaşandığı konusunda bilgiler geliyor.

Derin devlet ilişkileri ve bağlantılar konusunda uzman isimlerin yaptığı değerlendirmelere göre, ABD tüm kozlarını oynayarak Çin'in üzerine hamle ediyor. Çin ya anlaşma yoluna gidecek ya da ABD ile arasında her şeyi yaşayabileceği bir döneme girecek.

Çin'in de yalnız olmadığını göz önüne alırsak, anlaşmazlık durumunda dünya yeni savaşlara sürüklenebilir.

Korona ile tıbbi mücadele devam ederken ülkeler arasında çok farklı bir güç mücadelesi de sürüyor.

Dünyadaki her gelişme bizi de yakından ilgilendirdiğine göre Türkiye'nin de her türlü senaryoya hazır olması şart! Korona kriziyle mücadele sadece sağlık ordusunun vereceği bir mücadele değildir artık!..

Dünyada kartlar yeniden dağıtılırken en akılcı şekilde davranmak  ve strateji belirlemek zorundayız.

En üst beyinlerden oluşan bir 'strateji kurulu' da danışmanlık verebilir bu dönemde.

Bilim Kurulu'nun bir başka versiyonu hükümete yardım edebilir.

Neden olmasın?

**************************

YeniDönem mobil uygulamasını Google Play ya da App Store üzerinden indirdikten sonra haberlere dilediğiniz zamanda ve mekan sınırlaması olmadan ulaşabilmenin keyfini yaşayın.

Google Play için tıklayınız!

App Store için tıklayınız!

Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.