Hava Durumu

Korona şaka mı?

Yazının Giriş Tarihi: 17.04.2020 06:13
Yazının Güncellenme Tarihi: 17.04.2020 06:13

Bursa'da ahalinin hal ve hareketlerine bakarsak koronavirüs bir şakadan ibaret! Maşallah özellikle ara sokaklarda kimsede korona korkusu vaki değil!..

Herkes eski hayatına devam ediyor. Ne maske, ne sosyal mesafe... Hay maşallah hepsine... Allah mesut etsin inşallah!..

Bakınca sanıyorsunuz ki Sağlık Bakanı 'Korona morona kalmadı. Hep birlikte koronayı yenişimizi kutluyoruz. Haydi millet sokağa' demiş. Ahali de Bakan Koca'nın çağrısını coşkuyla karşılamış! 

Bakan'ı kırmak olmaz. Gereğini yapmışlar. Mezun çocukların havaya kep atışı gibi maskelerini havaya atmışlar. Kutlamalar önce ara sokaklarda başlamış. Eskiye dakikalar içinde dönmüşler.

Al takke ver külah vaziyetler... Elle kolla şaka halleri... Hepsi çocuklar gibi şen. Sosyal mesafe yerle yeksan edilmiş anında. Kahkahalar çınlıyor sokaklarımızda. Allah neşelerini bozmasın. Gülücüklerini eksik etmesin. Yerim o gamzelerini şirin şey..

Tövbe Estağfurullah!..

Yahu millet yayılmasın, temas etmesin, korona bulaşmasın diye parklar kapatıldı. Gördüm ki yol kenarlarındaki yeşilliklere oturan gruplar var. 3-4 kişilik.

Hatta oturmakla kalmıyorlar, güzel havada piknik yapıyorlar. Hem de diz dize, el ele mesafede... Allah muhabbetinizi artırsın inşallah... Bağlarınız hiç gevşemesin.

Cuma günü yol kenarında mangal yapan da görürsek şaşmayalım. Cumartesi- pazar sokağa çıkılmayacak diye mangal geleneğini cumaya kaydırabilirler netekim. Afiyet bal şeker olsun. Kömürünüz bol olsun. Pıt pıt yağ olsun. Yüzünüze kan gelsin. Köfteniz yarım ekmek olsun. Milli içecek ayran da lüpletin. Memleketi gümletin. Önce hüplet sonra gümlet!..

İronik yazdık bugün lakin hakikaten halimiz acınası...

'Böyle giderse Bursa lider olur' diyen doktorların sayısı hiç de az değil. Lider olamasak da liderin takipçisi olmamıza ramak kaldı kanaatimce!

Çünkü Türkiye sıkışıklık endeksinde Bursa çok önlerde ve önlemlere riayet etmezsek İstanbul'u yakalamak işten bile değil.

16 Mayıs'ta Bursaspor Süper Lig'de şampiyon olarak tarih yazmıştı. Şimdi 16 Mayıs'a kaldı 1 ay. Bursa şehri yine İstanbul'u geçip şampiyonluğa ulaşabilir bu dönemde...

Ne şampiyonluğu? Tabii ki Türkiye Korona Şampiyonluğu!..

Böyle devam edersek 11 yıl sonra şehrimiz yine şampiyonluk tadacak anlayacağınız.

Lakin hiç de mutlu bir şampiyona olmayacak bu. Herkes aklını başına devşirsin! Görüntüler hiç hoş değil. Kötü sürprizler çok yakınımızda.

Herhalde '100 yaşındaki nine koronayı yendi. Alkışlarla uğurlandı. 90 yaşındaki dede koronaya hezimet yaşattı. Hastaneden omuzlarda uğurlandı' gibisinden haberleri gören de rehavete kapılıyor.

'Koronayı ninem bile yendi, ben mi yenemiycem!' diyen kendini dışarı maskesiz atıyor.

Belki de önümüzdeki kritik 10 günde hiç iyileşen hasta haberi yayınlanmasın. RTÜK ilgili haberlere yasak getirsin. Millet de gereksiz yere dışarı çıkmasın, tedbirlere de harfiyen uysun.

Haksız mıyım ey okur?

Koronanın şakası yok lakin millet hakikaten şaka gibi!..

Kalın sağlıcakla...

Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.