Hava Durumu

Kripto para işleri

Yazının Giriş Tarihi: 26.03.2021 06:00
Yazının Güncellenme Tarihi: 26.03.2021 06:00

Bitcoin ilk çıktığında birileri bendenizi sokmaya çalışmıştı. Yeniliklere açık olduğum bilindiği için Bitcoin almamı tavsiye etmişler ve hayli ısrarcı olmuşlardı.

Açıkçası Bitcoin'in kime hizmet ettiğini kavrayamadım. İşleyişini de çözemedim. O zaman girseydim herhalde şimdi milyon dolarım vardı ama üzgün müzgün değilim. Çünkü halen çözebilmiş değilim kripto paraları. Kime hizmet ettiğini idrak edemedim.

Birileri memleketimde yüzlerce bilgisayar bağlayıp Bitcoin madenciliği yapıyor. Bir veri indiriliyor. Nedir bu veri, bilgisayarlar neden çalışıyor doğrusu bilen yok.

Herhangi bir resmî kuruluş veya merkez bankasıyla ilişkileri yok tamam anladık. Peki, diyelim ki ki dijital kıyamet koptu. Tüm dünya interneti sıfırlandı. Bulutlarda saklanan veriler de sizlere ömür!

Eee o zaman gitti sizin milyon dolarlar!..

Olmaz olmaz demeyin bilgisayarınıza koyuyorsunuz Bitcoin alınca. Sadece sizin bildiğiniz bir şifresi oluyor.

ABD'de şifresini unutan bir yazılımcı 200 milyon dolarına ulaşamıyor. Çok acı! Banka olsa müşteri hizmetleri yetkilisi 'Annenizin kızlık soyadı' diye sorar. Cep telefonunuza yeni şifre gelir. Sıkıntıyı 5 dakikada çözersiniz.

Kripto parada şifre gidince para da gidiveriyor. Onca milyon dolara şifre olarak 1234 koymak da yakışmaz. Alengirli koyacaksın şifreyi ki kimse çözemesin.

Hacker kişiler kısa yoldan Bitcoin almaya çalışıyor malum. Diyelim ki evi arabayı satıp 3-5 Bitcoin alıp dizüstü bilgisayarınıza yerleştirdiniz. Sabaha kadar gözünüze uyku girer mi?

Hacker girip çalsa bittiniz. Ya da kazara eve hırsız girse ve dizüstü bilgisayarınızı çalsa yine bittiniz.

Dedim ya hâlâ Bitcoin sağlam durmuyor kafamda. Ha diyeceksiniz ki 'dolar çok mu sağlam?' Haklısınız adamlar canları sıkıldıkça dolar basıp dünyaya sürüyor. Kimse de 'Yahu bunun bir karşılığı var mı?' diye de sormuyor! ABD at oynatıyor düpedüz. Bu da iş değil ancak hiç olmazsa arkasında dünyanın en büyük ülkesi var. Belirsizlik çok daha az...

Öte yandan bu işin de suyu çıktı...

Huobi Token, Hedera Hasgraph, Ontology nedir bilir misiniz?

Piyasada dolaşan 4 bin kripto para biriminin sadece birkaçı. Her canı sıkılan kripto para birimi kurmuş durumda. Devletler de bu işe girmeye başladı. Türkcoin gibi bir isimle resmî olarak giriyoruz biz... Arkadaşlar çalışıyor...

Bilira diye yerli ve milli görünümlü bir kripto para da mevcut. Kim var arkasında bilmem...

Olay iyice karmaşıklaşırken Bitcoin saadet zinciri kurup milyon dolar götürenler de oldu memleketimde.

Her zaman olduğu gibi sisteme son girenler koydukları paranın üstüne soğuk su içtiler! Piramidin tepesindekiler kazandı.

İnternetin kripto para birimleri halen sakat görünüyor gözüme.

Paranız varsa gidin tarla alın en güzeli. Kimse sizden toprağınızı alamaz. Benden tavsiye...

Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.