Hava Durumu

Küme düşmek sürpriz mi?

Yazının Giriş Tarihi: 28.05.2019 06:10
Yazının Güncellenme Tarihi: 28.05.2019 06:10

Bursaspor kongresinden önce Ali Ay'ın 3. döneme başlamasının büyük hata olacağını, bu yönetim tarzıyla küme düşeceğimizi yazıp çizdik. Camiayı uyardık. Lakin yine Ali Ay seçimi kazandı. 1060 oyla...

Sonuç 1 yıl sonra kümedeyiz. Bugünleri önceden görüp defalarca uyarmış olsak da "Ben demiştim!" diyerek kenara çekilmek mümkün değil.

İçimiz kan ağlıyor çünkü...

Oysa ne demişti kongrede Ali Ay?

"Artık gereken dersleri aldık. Tecrübelendik. Profesyonellerle çalışacağız."

Doğrusu merak ediyorum nerede bu sözü edilen profesyoneller? Futbolcu izleme ekibinin başına gelen Ilgaz Çınar haricinde kimseyi göremedik Bursaspor'da...

Peki, başka ne demişti Ali Ay kongrede?

"Bursaspor'a çok verdim. Kongreden sonra yine veririm."

Peki, seçildikten 1 hafta sonra ne dedi?

"Benden bu kadar. Deniz bitti..."

Böylesine birbiriyle tutarsız söylem ve eylemler sonrasında Bursaspor Divan Kurulu ne yaptı? Hiçbir şey... En ufak bir eleştiri bile gelmedi.

Devre arasında transfer tahtasını açtırıp 2 oyuncu takıma katamadı Bursaspor. Ligin dibindeki Rizespor ve Ankaragücü devre arasında transfer yaparak üst sıralara yelken açıverdiler.

Ankaragücü transferin son günü tahtasını açıp 12 transfer gerçekleştirince Samet Aybaba ne dedi?

"12 oyuncu nereden buluyorlar hayret. Biz daha 1 tane bulamıyoruz."

Camiayla ve Ankaragücü'yle dalga geçer gibi... Ne oldu şimdi Samet Hoca? Devre arasında da harika futbolcular bulmak mümkünmüş değil mi? Yeter ki çalışalım ve becerikli olalım!

Başkanlık becerisinde Ali Ay neyse teknik direktörlükte Samet Aybaba da aynısıydı maalesef! Birbirlerini güzel bulmuşlar. Nasip kısmet diyelim.

Şimdi Ali Ay'a oy veren ve yapılan eleştirilere sert karşılık verenlerden bazılarını görüyorum da "Elim kırılsaydı oy vermeseydim. Siz haklı çıktınız" diyorlar.

Haklı çıkmayı hiç istemezdim... Keşke haklı çıkmasaydım... Rezil olan ben olsaydım lakin 2 defa sıçrayan çekirgenin üçüncüye sıçrayamayacağı aşikârdı.

Samet Aybaba da hataydı Mesut Bakkal da... Hoş elinizde iyi futbolcu yokken Mourinho gelse ne yazar?

"Bütçeyi düşürdük. Futbolculara şu kadar daha az para ödüyoruz" diye övünüyorlardı. Ucuz etin yahnisi küme düşmeye kadar götürdü şampiyon camiayı. Oysa 1 galibiyet 3 milyondu. Benzinlik peşinde koşacaklarına saha içine yatırım yapmaları gerekiyordu, akıl edemediler!

Küme düşen ilk şampiyon takım olarak tarihe geçtik memlekette...

Şimdi 400 milyon borcu olan ve alt ligde mücadele eden bir kulübüz artık. Bunca yükün altına 1 kişi girebilir mi? Mümkün değil.

Doğrusu kimin başkan olacağını veya nasıl bir formülle enkaza dönüştürülmüş kulübün yönetileceğini merak ediyorum.

Bursa şehri zor dönemlerde kenetlenir ancak vaziyet böyleyken işimiz çok zor.

Kayyuma kalırsak da hiç şaşırmam...

Futbolu ve yönetmeyi hiç bilmeyen, profesyonellerle çalışmayan "Bursaspor küçük olsun bizim olsun" düşünce yapısındakilerle anca bu kadar olurdu!

Şampiyon Başkan Yazıcı'nın vefatının ardından göreve gelen Erkan Körüstan ve Recep Bölükbaşı da hiç unutulmayacak elbette!..

Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.