Hava Durumu

Medya mazbatayı alamadı!

Yazının Giriş Tarihi: 19.04.2019 06:11
Yazının Güncellenme Tarihi: 19.04.2019 06:11

"Mazbatayı ver!" diye günlerdir tezahüratlar dahi yapıldı ve sonunda geç de olsa mazbatasını verdiler İmamoğlu'nun. Mazbata verilene kadar haller tuhaftı, mazbata verilirken ve sonrasında daha da tuhaftı bizim coğrafya...

Haberlere bu denli yorum katmanın, bu denli misyon gazetecisi olmanın ne gereği var ne de değeri... Yıl olmuş 2019...

Ekrem İmamoğlu mazbatayı aldığı anlarda "Gözler YSK'da! İtirazlar sonuçlanmadan mazbatayı kimler verdi? Skandal gelişme" haberlerini yapan ve hile, hurdadan bahseden yayın yapan anlı şanlı kanallarımızı üzülerek takip etmiş bulunuyorum!

Günün flaş haberi İmamoğlu'ydu lakin görmezden gelmek komik kaçmadı mı?

Önce "İmamoğlu mazbatayı aldı" şeklinde bir yayın yaparsın. Olan biteni gösterirsin. Sonra da eleştiren yayınına dönersin. Stüdyoda değerlendirmelere başlarsın. Hiçbir sıkıntı da olmaz. Kronolojik olarak gelişmeleri izlesen yetecek. Biraz gazetecilik yapmaya niyetlensen olup bitecek.

Daha önce de yazdım. "Ben bültende yer vermezsem kimse öğrenemez. Bizde yayınlanmazsa kimse duymaz... Biz yazmazsak mazbata verilmemiş sayılır. Biz ne yazarsak sadece onlar yaşanmıştır!" haber anlayışı çoktan tarihe gömüldü. Artık konvansiyonel medyadan daha fazla etki alanına sahip mecralar mevcut.

İnternet haberciliği ve sosyal medya çok etkili. Sen yer vermezsen ne olacak? Kendi bacağına kurşun sıkmış olursun, kendi güvenilirliğini azaltırsın ve internette de komedi malzemesi yapılırsın. İşte o zaman bozulmayacaksın!..

Biraz adil ve ilkeli yayıncılık yapacaksın bir zahmet... Gazetenin internet sitesine "karınca duası" büyüklüğünde "İmamoğlu mazbataya çağrıldı" diye haber yapmayacaksın. Çok trajikomiktir bir kısım medyanın hali...

Fox TV'ye son derece gıcık olan bir iktidar kitlesi var lakin izlemeden de yapamıyorlar. Sabah İsmail Küçükkkaya'yı akşam Fatih Portakal'ı muhakkak izliyorlar.

Fox'a konuk olabilmek için de can atıyorlar. Çağrılınca koşa koşa gidiyorlar. Çünkü tek tip yayın yapan kanallara konuk olduklarında sadece kendi kitlelerine hitap ediyorlar. Körler sağırlar birbirini ağırlar durumu yaşanıyor!..

Oysa Fox TV'ye çıkınca her kesimden izleyiciye ulaşıveriyorlar. Daha cazip bir yayıncılık söz konusu...

Gazetecilik ve haber yayın ilkelerini gözden geçirerek "anayasa" yazmak gerekli belki de... Patronun görüşleri doğrultusunda yayın ve yorum yapmak zorunda kalan gazetecilerin üzerindeki baskı biraz olsun azaltılmalı.

Gazeteciler Cemiyeti'ne büyük iş düşüyor kanaatimce...

Türkiye, eski Türkiye değil... Dünya da eski dünya değil... Teknoloji yarışı inanılmaz boyutlara ulaşıyor...

Bizse memlekette hâlâ minnak hesaplar peşinde koşup duruyoruz. İşsizlik artıyor, dış borç malumunuz...

Bırakalım mazbatayı kim alırsa alsın. Haberini verip geçelim. Mazbatayı alanın icraatını izleyelim 5 yıl boyunca. Sonra notunu verelim. Beğenmezsek değiştiririz gider.

Medyanın bu denli politize olmasının önüne geçersek vatandaş da rahat bir nefes alarak iç huzura doğru yelken açar...

Büyüklerime saygılarımla!..

Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.