Hava Durumu

Mestan'dan camiaya "gider!.."

Yazının Giriş Tarihi: 07.08.2020 06:00
Yazının Güncellenme Tarihi: 07.08.2020 06:00

Olağanüstü kongre kararı alması beklenen Bursaspor yönetimi gece yarısı açıklama yaparak, "Var mı bir babayiğit" diye meydan okudu! Açıkçası camiaya posta koydular da diyebiliriz!..

"Kongre kararı almak; bir beyaz kâğıt ve bir kalemin yeteceği bir dakikalık iştir. Eğer bu zor duruma çözüm üretecek, kısa vadede 80 milyon TL ve 6 milyon avro nakit ihtiyacını ödeyecek aday varsa kongre kararı alıp destek olmak boynumuzun borcudur. Yoksa Bursaspor'u kurda kuşa yem edeceğimiz düşünülmemelidir!.."

Yani diyor ki parası olan babayiğit varsa ortaya çıksın, yoksa hepiniz oturun, bıdı bıdı etmeyin...

İyi de bu durumda, "Senin gücün nedir, sen bugüne kadar kulübe ne verdin, bundan sonra ne vereceksin?" diye sormazlar mı!.. Sen ortaya 30 milyon koymuşsundur, gelmeyi düşünene de gider yaparsın, onu anlarız...

Lakin kulübe hiçbir katkı koymadan gider yapmak da hiç mantıklı değil?!..

Ortada tam bir enkaz varken kendini aklamaya çalışma çabasını doğrusu çözmek mümkün değil... Neyin kavgasıdır? Nedir bu koltuk sevdası? Bursaspor kapısına kilit vurursa, oturduğunuz koltuk da bir boş arsanın ortasına atılabilir! Boş arsada fiyakalı ceylan derisi koltukta oturursunuz artık!..

Bakın daha neler var açıklamada:

"Transfer tahtasının açılabilmesi için gereken tüm borçları ödeyerek 'açılmaz' denilen tahtayı açtık ve 'transfer yapamayacaklar' denilmesine rağmen gereken tüm transferlerimizi yaptık. Bursa'da, zor günlerimizde Bursaspor'a destek için ortaya çıkan yiğitler olduğu gibi, destek veriyormuş gibi yapan sahte pehlivanları da gördük!

Oysaki destek şahsımıza değil şampiyon olmuş Büyük Bursaspor'a olacaktı. Ama haset ve kıskançlık Bursaspor sevgisinin önüne geçti!.."

İyi de bu Bursaspor'da yeni bir şey değil ki... Her zaman yaşanan olay... Sahte pehlivanlar olayı bizim camianın geleneğidir. Böyle olacağı baştan belliydi. "Sen ve yönetimin neyine güvenerek aday oldun?" diye de sormazlar mı adama!

"Parayı ben vereceğim, başkası kahraman olacak" diye düşünülür hep. Sen ona göre gardını alacaksın! Planını ona göre yapacaksın! Mecbursun! Daldaki kuşlara bakıp plan program yapılmaz... Eldeki kuşlara bakacaksın!..

Başkan Mestan'ı severim, Bursasporluluğuna da diyecek lafımız yok ama şu an Bursaspor'a büyük zarar veriyorsun Sayın Başkan!..

"Demek ki bana güvenmiyorlar ki kimse kılını kıpırdatmıyor" dersin, Bursaspor daha da fazla zarar görmesin diye koltuğu terk edersin...

Bu kadar basit!..

Biz bunları yazarken Bağımsız Denetleme Kurulu istifayı verdi...

"Süper Lig bileti alınmadığı takdirde, borçları çevirip TFF 1. Lig'de mücadele etmek de imkânsız hale gelir" şeklindeki raporlarını hatırlattılar:

"Şimdi geldiğimiz noktada, Süper Lig'e çıkamamış Bursaspor Kulübü Derneği'nin içinde bulunduğu kötü mali durumun ve borç yükünün Yönetim Kurulu tarafından Tüzükte belirlenen bir aylık süre içinde düzeltilemeyeceği durumu, 05.08.2020 tarihli çaresizlik içeren hoş olmayan bir üslupla yazılmış 'Yönetim Kurulu Kamuoyuna Duyurusu'ndan da anlaşılmıştır! Bursaspor Kulübü menfaatleri ve Yönetim ile ilgili tasarrufun ivedilikle toplanacak Olağanüstü İlk Genel Kurul'da Genel Kurul'un takdirine bırakıp, Bursaspor'un önünü açmak adına Bursaspor Denetleme Kurulu olarak istifa ediyoruz!.."

Yönetimin çaresizlik içinde olduğunu vurguluyor Bağımsız Denetleme Kurulu! Biz de bunun farkındayız! Yönetim de kendi içinde bulunduğu çaresizliği kabullenmek durumunda!..

Bu arada Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş'ın "Bursaspor anonim şirket olsun. Hisselerini de halka arz edelim. 450 milyon borç hisse satışıyla ödensin" önerisi basına yansıdı.

Dikkate değer öneri bence de...

Kimse bu takdirde boşa para vermez. Bursaspor'un sahiplerinden biri olur!..

Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.