Hava Durumu

Millet İttifakı görüşmeleri uzayınca...

Yazının Giriş Tarihi: 24.01.2019 06:00
Yazının Güncellenme Tarihi: 24.01.2019 06:00

İYİ Parti ile CHP arasındaki "adaylık taksimatı" görüşmelerinden kulis bilgileri basına sızınca CHP İl Başkanlığı açıklama yapma gereği duydu:

"İttifak görüşmeleri çerçevesinde ele alınan Bursa'da, ilçe belediye başkan adaylarının hangi partiden olacağı konusunda 23.01.2019 tarihi itibarıyla henüz bir mutabakat söz konusu değildir. Bu tür zamanlarda, 'haber kaynağı açıkça belirtilmeksizin' yapılan haberlere kesinlikle itibar edilmemesinde yarar vardır. Zira kaynağı belirtilen haberlerde bile 'adı geçen kişinin ittifak görüşmelerini yürüten heyette görevli olup olmadığı', 'partisi adına böyle bir açıklama yapmaya yetkili olup olmadığı' konuları dahi ciddi önem arz eder."

Yani özetle diyorlar ki "Gazetecilik yapmayın! Olayları bırkalamayın. Resmi açıklama yapılana kadar ne yazılırsa yalandır."

Özellikle "Haber kaynağı açıkça belirtilmeksizin yapılan haberlere kesinlikle itibar etmeyin" kısmına bayıldım. 'Kaynağı görmeden inanmayın ey ahali!' diyorlar. Sanki kaynak açıklama gereği varmış gibi!..

Kanaatimce çok tehlikeli sulara girmişler. İktidar hakkında yapılan olumsuz haberler söz konusu olduğunda da CHP yönetimi kaynak mı sorgulamaktadır? Yoksa olayı gündeme getirip iktidarı eleştirmekte bir sakınca görmemekte midir?

AK Parti bu açıklamayı alsa, tepe tepe CHP aleyhine kullanır yurt sathında... Öyle değil mi ey okur?

Gazeteciler kulis bilgisi yazar. Meslek icat olduğundan beri... Yazdığı kulis bilgisi yanlışsa itibarı zedelenir. Bir daha yazdığı kulise itibar eden az olur. Haber kaynağı belirtilerek yazılan bilgi zaten kulis bilgisi olmaz. Kulis demek; bilinmeyen yönler, işin görünmeyen kısmı demektir...

Kimi zaman da gazetecileri kullanmak isteyen Şark kurnazı siyasetçiler çıkar. İşte o vakit de gazeteci uyanık olmak zorundadır. Uyanık olamazsa, kendini kullandırtırsa kendi saygınlık puanı düşer. Cezasını çeker.

Bunu hatırlatalım...

Açıklamanın sonundaysa şöyle deniyor kulis yazıları hakkında:

"Kulislerden edinilen bilgilere göre..." "Klasik habercilik kalıbının arkasına saklanarak, kimsenin örgütler ve adayların moraliyle, çalışma şevkiyle oynamaya hakkı olmadığını bir kez daha tekrarlıyoruz."

Yani Türkçesi:

Bırakın artık bu klasik habercilik ayaklarını...

Habercilik yapıyorum diye bize yediremezsiniz...

CHP örgütünün ve adaylarını moraliyle ve çalışma şevkiyle oynamaktan vazgeçin...

Neresini tutalım ki şimdi bu açıklamanın?

Eğer koca CHP örgütünün ve adayların morali 2-3 köşeci yüzünden dibe vuracaksa, çalışma azimleri kalmayacaksa lütfen her kimseler şimdiden istifa etsinler! Bu kadar baskıyı kaldıramayanlar, seçimin sertleştiği günlerde iktidarla nasıl kora kor mücadele edecekler?

Herhalde ilk zorlukta kuyruğu kıstırıp geriye doğru koşacaklar!

Kulis bilgileri sizin istediğiniz gibi olmayabilir, anlamsız da olabilir... Bırakınız gazeteci saçmalamış olsun... Zaten ortaya çıkacak er ya da geç...

Yeter ki siz bu tip açıklamalarla komik hale düşmeyin!..

Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.