Hava Durumu

Mudanya ve 2020

Yazının Giriş Tarihi: 28.12.2019 06:00
Yazının Güncellenme Tarihi: 28.12.2019 06:00

Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz 2020 öncesinde ziyaretimize gelerek hem yeni yılımızı kutladı hem de Mudanya'daki son durumu anlattı.

Öncelikle moda elbette Kanal İstanbul... Marmara'yı ve dolayısıyla Mudanya'yı dahi etkileyecek.

Başkan Türkyılmaz da "Aslında konum olarak bizim de İstanbul ilçelerinden farkımız yok. Marmara'ya kıyısı olan tüm belediyeler siyaseti bir yana bırakıp projenin paydaşı olmalı. Particilik yapmamalı. Başkan Ekrem İmamoğlu'ndan bunları konuşmak için randevu istedik ve yoğunluğu azaldığında da görüşeceğiz. Marmara Denizi hepimize ait... Her şeyi açıkça ve dürüstçe tartışmamız şart."

Başkan Türkyılmaz'ın çağrısı hakikaten önemli. Marmara'ya kimin kıyısı varsa söz hakkı verilmeli.

İnce düşünürsek; Kanal İstanbul için bir referandum yapılacaksa sadece İstanbul ahalisiyle de sınırlı kalınmamalı...

Marmara Bölgesi, Trakya hatta bütçe sadece İstanbul'un kasasından çıkmayacağı için Türkiye'yi dâhil etmek zorundayız. Devletin kasası hepimizin kasası olduğuna göre bu hatırlatmayı yapalım!

Gelelim Mudanya'nın güzelliklerine...

"Yıldıztepe'de ilk etap bitmek üzere, Taş Mektep de bitince eğitimlerin verileceği bir nevi Köy Enstitüsü modeliyle hizmet verecek. Taş Mektep ve Yıldıztepe, Mudanya'ya çok yakışacak."

Böyle anlatıyor Başkan Hayri Türkyılmaz...

Büyükşehir Belediyesi'ne de mesajı var:

"Stadyumu mevcut yerinden taşıyıp otopark yapmak istedikleri projeyi gerçekleştirirlerse ben de alkışlarım. Hatta onlara stadyum için yer de öneriyorum. 98 dönümlük bir yer halihazırda mevcut. Yardımcı da olabilirim."

Bakalım Büyükşehir'in projesi gerçekleşecek mi ve gerçekleştiği takdirde Başkan Türkyılmaz alkışlayacak mı?

Mudanya Devlet Hastanesi'ne de değindi Başkan Türkyılmaz:

"Mudanya Devlet Hastanesi güzel oldu, değerli hekimleri de var ama ulaşım problemi büyük. Taksi harici gece vakti gidiş mümkün değil. Geceleri vatandaşlar bizi arıyor. Elimden geleni yapıyorum elbette. Bu noktada Büyükşehir'e görev düşüyor. Mutlaka bu sıkıntı halledilmeli."

Aracı olmayanlar için sıkıntı büyük gerçekten...

'Barışın ve Kardeşliğin Başkenti' sloganıyla yönettiği Mudanya'nın üzerine titriyor Başkan. Raylı sistemin Mudanya'ya gelmesiyle birlikte yaşanacaklar konusunda uyarıları var:

"Metro Mudanya'ya kadar geldiğinde yaz kış 400 bine ulaşır nüfus. Mevcut şartlarda bunu karşılamamız mümkün değil. Önce plan ve projeler hazırlamalı. Okul, yeşil alan ve gereken altyapıyı yapmalıyız. Metro en son yapılacak iş. Yoksa Mudanya yaşanamaz bir hal alır."

Mudanya'nın mali açıdan da iyi yönetildiğinin altını çizmemiz gerek. Ayağını yorganına göre uzatan, bütçesini son derece dikkatli yöneten ve iddialı bir Başkan Hayri Türkyılmaz.

2019'da dinlediğimiz son başkan oldu ve 'Daha yapılacak çok işimiz var' diyerek yanımızdan ayrıldı.

Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.