Hava Durumu

Mülteciler organize gönderilmeli

Yazının Giriş Tarihi: 07.03.2020 06:00
Yazının Güncellenme Tarihi: 07.03.2020 06:00

Yunan polisine yeni gelir kapısı çıktı. Gariban mültecilerin parasına konmakla kalmıyorlar kıyafetlerini dahi alıyorlar. Paraları alıyorlar ki bir daha gelmeyi denemesinler. Kıyafetsiz de bırakıyorlar ki çok kötü bir hatıra olsun ve diğer mültecilere de anlatsınlar. Yunan polisinin namı yürüsün. Kimse gelmeye yeltenmesin. Gaddarlığın boyutunu cümle âlem işitsin!

Acaba diyorum taktiksel bir hata mı yaptık?

Sınırları mültecilere açtığımızı, gitmeye kalkanı kontrol etmeyeceğimizi önceden söylemese miydik?

Aslında şöyle yapabilirdik...

Kamuoyuna kararı deklare etmeden önce mültecileri organize bir şekilde Yunan adalarına ve sınırına geçişin kolay olduğu bölgelerde konumlandırabilirdik.

200-300 bin mülteci için tüm tedarikler yapılırdı...

Ve ardından bir sabah sınırların açıldığı bilgisi dünyaya duyurulduktan 30 dakika sonra geçiş operasyonu başlayabilirdi.

Bir anda binlerce bot ve yine karadan yüz binlerce mültecinin akınına karşı Yunanistan savunma pozisyonu alamazdı. Yunan polisi tedbir alana kadar atı alan Meriç'i, botu alan Ege Denizi'ni geçerdi.

Mülteci akınına kimse de karşı koyamazdı.

Böylece maça 3-0 galip başlardı Türkiye! Avrupa adına büyük bir hezimet olurdu.

Belki de dediğim taktiksel varyasyon için hiç geç değil...

Hükümetimiz "Avrupa'nın çağrısına uyma kararı aldık, sınırlar tekrar kapalıdır" açıklamasını yapsın. Avrupa ve avanesi sevinsin. İlişkiler az biraz normalleşsin. Geriye çekilmiş gibi görünelim lakin tüm hazırlıkları yapalım. 1 ay sonra dediğim taktiği uygulayalım gitsin. Baskın basanındır!

Sonrasını Avrupa düşünsün.

Biraz uçuk fikir gibi olsa da neden olmasın?

Ne dersiniz?

Başka Bursaspor yok!

Bu şehrin en önemli markası Bursaspor var olma mücadelesi veriyor. Filancadan fişmancadan bağımsız bir mücadele içinde yeşil beyazlı renkler...

Kişilere takılı kalmadan şampiyonluk yaşamış kulübü desteklemek her Bursasporlunun borcu. Özellikle eksik kadrolu bugünlerde tribünlerdeki her alkış değerli.

Süper Lig'e çıkılamazsa dağ gibi borcun altında ezilecek kulübün kapısına kilit vurulma ihtimali var. Bilmem farkında mısınız?

Göztepe veya Gaziantep örneklerinde olduğu gibi birtakım birleşmeler, satın almalarla kısacası numaralarla Süper Lig'e çıkmanın bir anlamı yok. Aslolan Bursaspor olarak düşünüp Bursaspor olarak çıkabilmek. Bursa Uluşehir adıyla dönmek değil!

Hele bir Süper Lig bileti alalım. Borçları nasıl eriteceğimizi o zaman düşünürüz.

Bugün rakip İstanbulspor... Tribüne koşmaktan başka yolu yok...

Eğer Bursaspor önümüzdeki 2 haftayı 6 puanla kapatabilirse önemli çok önemli bir avantaja kavuşacak. Muhtemelen ikinciliğe de yükselecek. Kalan 6-7 hafta içinde de birlikte hareket edecek bir camia ait olduğu yere de döner kesinlikle.

Şampiyonluk stresini ve baskısını kaldırmış bir camia Süper Lig'e yürüyüş stresini de kaldırır. Yeter ki ikincilik basamağına 3 maç sonra kavuşalım.

"Ahmet kötü topçu hiç oynatılır mı, Mehmet alınsaydı, o hata da yapılır mıydı arkadaş!" eleştirilerinin ne yeri ne de zamanı.

Pireye kızıp yorgan yakılmaz!

Kime kızmış olursanız olsun sadece bir Bursaspor var.

9 hafta koşulsuz destek vermekle kimsenin bir şeyi eksilmez...

Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.