Hava Durumu

Mutasyonlu günler

Yazının Giriş Tarihi: 05.02.2021 06:00
Yazının Güncellenme Tarihi: 05.02.2021 06:00

Nurtopu gibi mutasyonlu koronavirüs memleketimizi il il gezmeye devam ediyor!

Bu arada WhatsApp grupları marifetiyle yayılan haberlere göre, Bursa'da bir fabrikada 350 işçinin aileleriyle birlikte mutasyonlu virüse yakalandığı rivayet ediliyor. İngiltere'den gelen bir patron bulaştırmış WhatsApp haber sitesi kaynaklarına göre...

Söylentiye inanalım veya inanmayalım; mutasyonlu virüs yanı başımızda. Bursa'da da var. Sadece sayı net değil...

Mutasyonlu koronavirüs daha bulaşıcı... Daha ölümcül olmasa bile sağlık sistemini daha kolay kilitleyeceği için vahim sonuçlar doğurabilir!

Bu arada "Nasıl olsa ben kovid geçirdim, antikorum var" diye de ortalıkta rahat rahat gezinmeyin. Çünkü vücudunuzun ürettiği antikor, mutasyonlu virüs söz konusu olunca hiçbir işe yaramıyor. Antikorunuz ilk versiyonun antikoru maalesef!..

Asıl sıkıntıysa aşıda yaşanabilecek problemler. Aşı üreten firmaların tamamını 2 ay içinde taca çıkartabilir mutasyonlu virüs!

Aşı üreten firmaların 'adam gibi' açıklama yapması gerekiyor. "Aşımız mutasyona da her türlü dayanıklıdır" ya da "Vallahi pek bir garanti veremiyoruz artık şansınıza!" demeleri lazım samimi bir şekilde.

Ama nerde böyle delikanlı aşı üreticisi?

Net bir açıklama halen yok. Modena ve Pfizer "Aşımız mutasyonlu virüslerde de etkili" gibisinden bir açıklama yaptılar lakin sesleri pek de gür çıkmadı.

Çin ve Rus aşı üreticileri de halen yatıyorlar kulaklarının üzerine! Sanki kovid kulaklarını etkilemiş de işitme kaybı yaşamışlar gibi duymuyorlar gelen soruları. Havada kuş yerde taş sayıyorlar mendeburlar!..

Yerli aşı zaten gecikmiş durumda. Bari mutasyonlu virüs dikkate alınsa... Bizim aşı buna göre üretilse... Mantıklı değil mi?..

Öte yandan mademki mutasyonlu virüs daha rahat bulaşmaktadır, daha fazla tehlikelidir... O zaman tedbirleri de artırmak durumundayız!

Çift maske takmak, fiziksel mesafeyi 2 katına çıkarmak, mekânları daha fazla havalandırmak gibi...

Aklın yolu bir...

Tabii mutasyonlu günlerde okulları da nasıl açacağız doğrusu pek merak ediyorum!

Tedbiri artırmamız gereken günlerde gevşetip yüz yüze eğitimi başlatırsak vay halimize!..

2 haftada sağlık sistemi çöker muhtemelen...

"Herkes sıkıldı, tedbirler azalsa da biraz normalleşsek!" derken mutasyonlu virüs korkulu rüyamız oldu.

Kimisi diyor ki "17 adet mutasyon tespit edildi." Kimisi de "3 bin adet mutasyon var." diye konuşuyor...

Bilim adamlarının da işi zor. Tam bir varyanta göre odaklanıp ona göre çalışmalar yaparlarken yeni varyant çıkıyor. Varyanttan varyant çıkıyor...

Gel de kafayı yeme!

Mutasyonlu günler insanı hakikaten delirtir sevgili okur.

Kalın sağlıcakla...

Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.