Hava Durumu

Osmangazi'de neşeli bir gün

Yazının Giriş Tarihi: 20.03.2019 06:03
Yazının Güncellenme Tarihi: 20.03.2019 06:03

Seçim sürecinde memleket genelinde son derece gergin günler yaşıyoruz malumunuz. Stres 31 Mart yaklaştıkça artarken Osmangazi Belediyesi'nin "Yaşayan Tarih Hisar İçi Projesi" tanıtımında Bursa medyası, Başkan Mustafa Dündar'ın pozitif enerjisiyle hayli mutlu dakikalar geçirdi.

Göreve geldiğinden bu yana Hisar İçi, Dündar'ın öncelikli konularından oldu. Eski Bursa surların arkası aslında. Sonradan kurulan yerleşim merkezlerinin ilk Bursa ile alakası yok. Osmangazi Belediyesi de her atacağı adımda kılı kırk yarıyor gördüğümüz kadarıyla. Hisar İçi hata kaldırmayacak bir bölge. Bir hata zincirleme hatalara yol açacağından Başkan Dündar "Hep birlikte karar vereceğiz" diyerek paydaşların varlığını vurguluyor. Bölgeyi uzmanlara analiz ettirmiş ve Hisar'ın röntgeni çekilmiş. Bundan sonra yapılacaklara "Bursa şehri" karar verecek. Tabii Osmangazi Belediyesi öncülüğünde.

Herkes Hisar'ın araç trafiğine kapanmasını arzu ediyor lakin bir de gerçekler var. Binlerce insanın yaşadığı bir mahalleden söz ediyoruz. O insanları razı etmek mümkün görünmüyor haliyle. En azından şimdilik sadece bir rüyadan ibaret; trafiğe kapalı Hisar...

Osmanlı dönemi öncesi de fışkırıyor Hisar'dan... Bitinya dönemi... Bursa tarihine sahip çıkacaksa Bitinya'yı, Prusias'ı ve Hannibal'ı ihmal etmemeli. Yabancı turistler belki böylelikle Bursa'yı daha fazla ziyaret edebilirler. Bu öneri soruldu Dündar'a ve herkesi neşelendiren sözler geldi Başkan'dan:

  • Müftülük'ün altını kazdık kilise çıktı. Kiliseyi hallederiz de papazı nereden bulacağız?
  • Hannibal'ın adını da bir sokağa veririz Meclis kararıyla. Yeter ki Hannibal'ın hangi sokağa girip çıktığını öğrenelim.

Tüm salon neşelendi, alkışlarla takdir edildi Başkan'ın rahat ve esprili tavırları... Hepimizin ihtiyacı vardı... Somurtkan tanıtımlardan sıkılmıştık. Hem Başkan'ın hem de bizim gözlerimiz yaşardı... Ama gülmekten... Allah ağlatmasın zaten... İyi geldi çok. Teşekkürler Başkan...

Şahin'in "sanal seçim ofisi"

Bursa'nın yerel seçiminin renkli isimlerinden biri de Cumhur İttifakı Nilüfer adayı Necati Şahin...

Şahin elle tutulan, gerçek seçim ofislerinin yanına dün itibarıyla sanal seçim ofisini de ekledi. "Nerede bu ofis?" derseniz, nilufersecimofisi.com adresi üzerinden Necati Şahin'in sanal seçim ofisine giriyorsunuz, öncelikle tanıtım videosunu izliyorsunuz. Sonra Şahin "Türkiye'nin ilk ve tek sanal seçim ofisine hoş geldiniz" diyerek animasyonların içinde sizi karşılıyor.

Tüm projelerini de sadece tek bir sayfada inceleyebiliyorsunuz. Tıklaya tıklaya farklı yerlere gitmenize gerek kalmıyor. Son derece kullanışlı bir format oluşturulmuş. Düşünenlere, tasarlayanlara tebriklerimizi gönderiyoruz.

Bundan sonraki seçimlerde "Benzerini ben de yapayım" diyen çıkacaktır. Basın danışmanlarının bir kenara not etmesi kendi faydalarına olur kanaatimce...

Böyle cin fikirlerle seçmene ulaşmak aslolan...

Belki de 10 yıl sonra seçim mitingleri dahi bitecek. Bir sosyal medya mitingiyle işi bitirecek adaylar. Kimse yorulmayacak, polisin tedbir almasına da gerek kalmayacak.

Buraya şimdiden yazıyorum... Bekleyiniz ve haklılığımı görünüz...

Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.