Hava Durumu

Salgın politikası değişmeli!

Yazının Giriş Tarihi: 06.11.2020 06:00
Yazının Güncellenme Tarihi: 06.11.2020 06:00

Korona ile mücadele günlerinde yeni tedbirler gündemde. Ufak adımlarla kısıtlamalar geliyor ancak yeterli midir. Değil elbet!..

Yeterli olsaydı vakalar bu düzeye ulaşmazdı. Sokağa çıkma yasağına varmasa da bazı kısıtlamalar yeniden gelmeli. Yoksa önümüz kış. Salgın önlenemez bir hal alabilir.

Mücadele sisteminin ayrıntılarına girelim hafiften...

Bir vatandaşımız Korona pozitif olunca, bilgisi muhtara, imama ve okul müdürüne düşüyor. Onların ilgili hastayı takip etmesi bekleniyor. Bir nevi dedektiflik yapıp marke edecekler yani?!..

İyi de vaka sayıları çığırından çıkarken hangi imam, hangi muhtar bu işin altından kalkabilir?

Kadroları mı var?!..

Site ve apartman yöneticilerine de pozitif vakalar bildirilmeli. Ahali komşusunun pozitif olduğunu 5 gün sonra öğreniyor! Anca filyasyon ekibi apartmana geldiğinde haberleri olabiliyor!..

Oysa haber erken alınsa komşular hem önlemini daha iyi alır hem de yardımlaşma daha etkin olur. En azından bizim sitede böyle... Pozitif vakaya herkes yemek vs yardımı yapıyor ki dışarıya kimse çıkma gereği duymasın. Virüs siteye yayılmasın. Karantina dönemi sıkıntı yaratmasın.

Dediğim gibi site ve apartman yöneticilerine bilgi vermek şart. Sağlık müdürlükleri ile koordineli olmalı yöneticiler...

Naçizane önerimdir...

Tabii mevcut politikada büyük ölçekte bazı değişiklikler şart.

Hoşumuza gitmese de...

Güle güle Bilge Trump!

Bir Trump geçti dünya yönetiminden... 4 yıl boyunca ne güzelliklere imza attı!

Trump, ABD'de yaşayan Müslümanların güvenlik güçleri tarafından sürekli olarak takip altında tutulması gerektiğini ve bunun bir terörle mücadele konusu olduğunu söyleyerek camileri sürekli izlemeye aldı.

İspanyol gribinin, İkinci Dünya Savaşı'nı sona erdirdiğini açıklayarak kimsenin vakıf olmadığı bilgilerden herkesin yararlanmasını sağladı! Dünyanın ufkunu açtı!..

Kongre üyelerine yönelik bir silahlı saldırıda ölümden dönen Cumhuriyetçi vekil Scalise'a "Bu, kilo kaybetmek için çok acayip bir yol, Steve" diyerek espri yaparak ne denli zeki nüktedan olduğunu gösterdi!

Canımız ciğerimiz Trump seçim vaadi olan Meksika sınırına duvar projesini başlattı ve duvarının "dünya çapında dağcılar" tarafından test edildiğini bildirerek "tırmanması en zor olan duvar" dedi... Ancak 3 saat içinde duvarı tırmanarak aşan Meksikalıların görüntüleri sosyal medyaya düştü!

Dezenfektan içilerek Çin virüsüyle başa çıkılabileceğini söyleyerek bilime karşı dik bir duruş gösterdi!..

ABD tarihinin milattan önceye kadar dayandığını açıklayarak tarih bilmeyen profesörlere tarih öğretti?!..

Son saniyede şapkadan tavşan çıkartmazsa artık Trump'tan mahrum kalacağız.

Bu arada Biden'ın da gaflarda Trump'ı aratmayacağını düşünmekteyim.

Bilge Başkan gitti, yaşasın yeni Bilge Başkan!..

Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.