Hava Durumu

Şeyh uçmaz vekil uçar!

Yazının Giriş Tarihi: 06.03.2020 06:05
Yazının Güncellenme Tarihi: 06.03.2020 06:05

Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi sonrasında "Meclis'in etkinliği azaldı" diye yorumlar yapıldı sürekli lakin gördük ki etkinlik azalması vekillerimize hantallık şeklinde yansımamış. Gayet çevik, çabuk ve kuvvetli göründüler İdlib gerginliği hallerinde!

Havada uçan vekil mi dersiniz... Uçmakla kalmayıp vekil kalabalığına konan mı dersiniz... Rakibine uçan tekmeyle fikrini kabul ettirmeye kalkan mı dersiniz... Yumruğuyla ve Osmanlı tokadıyla hücuma geçen mi dersiniz... Tek yumruk olup sayısal avantajla hasmını terbiyeli olmaya davet eden organize vekil grupları mı dersiniz!..

Hepsini izledik...

Özellikle havada uçan vekilimize bittim... Tekmesiyle değil tüm vücuduyla rakibinin üzerine atağa geçti... "Beni destekleyen kimse var mı?" diye arkasına bakmadan... Belli ki liderlik var kanında... Hedefi gördü ve yerçekimini yenmesiyle birlikte güdümlü füze misali "patriot" uçuşuna geçti.

Sanıyorum 12'den isabet ettirmiş olmalı. Malum kimsenin hava savunma sistemi yok Meclis'te... Havadan gelen taarruzlara karşı her parti çok zayıf. Ceylan derisi koltuklardan start alarak yapılan müdahalelere karşı herkes gardını alabiliyor ancak havadan gelen vekil saldırısı hiç öngörülmedi daha önce! Kürsü etrafı uçuşa yasak bölge ilan edilebilir kanaatimce!..

Belki de Meclis içi görüşmeler için mini hava savunma sistemleri tasarlanmalı. Füze misali uçarak müdahaleyi seven bu tip vekilleri plastik zamazingolarla havada gafil avlayan sistemler tasarlanabilir... Girişimcilere duyurulur. Yürüyen aksamı fazla acıtmayacak bir savunma sistemi üretin. Yerli ve milli olsun!

Havadan tek başına dalan vekilimiz yere indiğinde 5'li hücuma maruz kaldı öte yandan. Yer seviyesindeki piyade vekiller birtakım el ve ayaklı müdahalelerle uçan vekili terbiye etmeye gayret ettiler. "Terbiye edelim ki bir daha uçmaya kaçmaya yeltenmesin!" gibisinden girişimlerde bulundular.

Bu arada yumruk atan vekillerimizden birinin eli kırılmış. Artık ne kadar hırs yaptıysa! Nasıl bir güç topladıysa el dayanamamış. Çeneden hıncını alamayınca kendini kırmış el. Keskin sirke küpüne zarar misali! Büyük geçmiş olsun!..

Bence mahkemeye de verebilir. Sonuçta yumruk atan kendisi de olsa kırılan bir el var. Vereceksin mahkemeye alacaksın iş göremez raporu. Açacaksın tazminat davasını. Çatır çatır alacaksın.

Çene de hayli kuvvetliymiş aslında. Zaten kürsüden de anlaşılıyor çene kuvveti. Susmuyor sözü alan vekil... Ne çene birader! Çoğu vekilimizin çenesi çelikten duvar! Vuran pişman olur arkadaş! El yakar o çeneler. Cıssss...

Yazının başında dediğim gibi... Etkisi azaltılmış Meclis'in vekillerinin her an hazır ve zinde olması sevindirici. Maşallah zıpkın gibi fişek gibiydiler rahmetli Savaş Ay'ın tabiriyle!..

İktidarın hem sayısal hem de fizik üstünlüğü anlamında muhalefete karşı üstün olduğunun da altını çizelim. Mesela muhalefette bir Alpay Özalan bulunmuyor. Milli Takım'da oynamış ve fiziğiyle İngiliz bebesi David Beckham'ı sahadan silmiş bir Alpay Özalan'dan söz ediyoruz. Savunmanın belkemiğiydi. Arbedelerde rakibe karşı büyük avantaj... 1 yumruk önde başlıyorsunuz kavgaya onun sayesinde...

Her neyse umarız bu tip görüntüler bir daha yaşanmaz.

Vekiller uçmasın, kavga olmasın!

Kavga etmeyelim, öpüşelim, koklaşalım...

Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.