Hava Durumu

Süper mi Lig?

Yazının Giriş Tarihi: 30.09.2020 06:00
Yazının Güncellenme Tarihi: 30.09.2020 06:00

Milyonların takip ettiği futbolu sanki birileri özellikle baltalıyor gibime geliyor. Futbolseveri futboldan soğutmak için sanki neredeyse her şeyi yaptık!

Tamam, sağ ol; bir şey var ya da bir şey var ya o zaman Farkında mısınız futbolumuz iyice zıvanadan çıktı. Neresinden tutarsan bir şey var ya da bir şey var elinizde kalıyor.

Hepimiz biliyoruz ki TFF Başkanı seçimden ziyade atanıyor. Bir yerlere rağmen göreve gelen bir TFF Başkanı henüz vaki değil!

Kendi kulüplerini batıran başkanlar bile futbolun başına getiriliyor kolaylıkla!.. Futbolun içinden gelmeyenler futbolu yönetiyor yıllardır.

Kulüp başkanları da kendine çıkar elde etmek için çaba peşinde. "Kazanayım da nasıl olursa olsun... Koltuğu da sağlama alalım" zihniyetiyle kirliliğe bir kürek dolusu çamuru da kendisi atıyor.

Sonuçta sürekli bir kargaşa ortamı yaşanıyor TFF'de... Her yıl sadece 120 milyondan fazla ofis gideri olan bir TFF'den söz ediyoruz bu arada! Kim kime dum duma bir ortam!..

Hakemler deseniz evlere şenlik. Maçın baş aktörü olmayı pek seviyorlar. Eyyamları, çifte standartlarını eksik etmiyorlar. MHK Başkanı kim olursa olsun fark etmiyor tabii. Hakemler iflah olmuyor. Kaderi fütursuzca tayin ediyor. Arada düdüğü bırakanlar yorumcu olarak 'hizmete' devam ediyorlar vatana millete.

Dış müdahaleye en fazla muhatap kalan lig de maalesef bizim ligimiz! Siyasetin gölgesinde hem kulüpler hem de TFF!..

Şampiyonluğa ulaşması istenen takımların düzenlendiği bir lig imajı da çizildi. Özellikle son 6-7 yılda...

Ve yayıncı kuruluş... Kulüplerin can damarı...

Hayli ciddi bütçeler aktardılar Süper Lig takımlarına ancak halen doğru düzgün futbol oynanmıyor. Bizim yöneticilerde bu zihniyet varken 2 milyar dolar versen ne yazar? Onu da batırırlar hiçbir endişeniz olmasın!..

Kulüplerin bütçeleri menajer-yönetici-futbolcu üçgeninde farklı şekillerde eritilince borçlar zaman içinde dağları aştı.

Futbol tüm saydığım faktörlerden dolayı geriye düştükçe yayıncı kuruluş da 'bu mal ayıplı' diye sürekli indirim talep eder oldu.

Bizim malımız hep ayıplıydı yahu! İhaleyi ilk aldığınızda da ayıplıydı, şimdi daha da ayıplı sadece!..

'Digitürk doları' diye bir şey icat edildi. ABD dolarının yarısı kadar değerde. Futbolda kullanılmaya başlandı. Garip ama gerçek...

Kulüplerin ne kadar ödeme alacağı meçhul yani. Digitürk dolarının kaç olduğu bilgisi kamuoyuna açık değil. Müzakere ile belirleniyor. Bahtınıza ne çıkarsa...

Yayıncı kuruluşun dijital platformunun da çağın gerisinde kaldığını söyleyelim. Çok daha kaliteli olmalıydı hem maç hem diğer yayınlar.

Zaten normal zamanda yarım yamalak yönetilen futbola pandemi döneminde de tüy dikti TFF!

Küme düşen takımları mağdur eden koronavirüsün 'Şampiyonluğu' kesinlikle etkilemediğine karar verdi canımız ciğerimiz federasyonumuz.

Dünyada eşi benzeri olmayan kararlar aldı ve düşmeyi kaldırdı. Tabii bir dizi mağduriyete yol açtı aldığı kararla. Bu sene de pandemi etkisini artırarak devam ettiriyor. Kimi nasıl küme düşürecekler merak etmekteyim!

TFF'nin Süper Ligi'ni 'rezillik diz boyu' şeklinde özetlemek mümkün.

İsmi hariç hiçbir şey Süper değil! 

..Rezil Lig' desek çok ama çok doğru.

Zaten uzatmalar oynanıyor futbolda!

Bunlar daha iyi günlerimiz!..

Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.