Hava Durumu

Temel atmama meselesi

Yazının Giriş Tarihi: 12.11.2019 06:00
Yazının Güncellenme Tarihi: 12.11.2019 06:00

Kimsenin aklına gelmedi daha önce... Malumunuz uyanık geçinirim lakin ben bile düşünemedim "Temel atmama töreni" düzenlemeyi.

İBB'nin çiçeği burnunda Başkanı Ekrem İmamoğlu, İstanbul'da temel atma değil israflara karşı "Temel atmama" töreni yapacağını açıklamış ve 1,5 milyar TL'lik Silahtarağa İleri Biyolojik Arıtma Tesisi projesini de iptal etmişti.

Netekim dediğini de gerçekleştirdi. Temel atma töreni iptal edildi, yerine temel atmama töreni yapıldı anlayacağınız. Bu törene de katılım yüksekti gördüğüm kadarıyla. Demek ki ahaliyi temel atılıp atılmaması konusu pek ilgilendirmiyor. Başkan olsun, konuşma yapsın yetiyor. Temel atılsa da atılmasa da aynı kalabalık bir araya geliyor.

Peki, temel neden atılmadı? İmamoğlu projeyi Haliç'e zararlı bulmuş. Biyolojik atıklar arıtılsa da Haliç'e deşarj edilmemeli fikrinde. İhtiyaç da yok diyor. O yüzden temeli atmamış. İktidar da eleştirip durdu temel atmama törenini.

Temeli atıp sonra bir şey yapmasaydı daha mı iyiydi yani? O zaman tepki gösterilmeyecek miydi? Aslolan temeli atmak mıdır? Bence değildir. Temeli atılıp yarıda kalan yüzlerce projeye şahit olmadık mı ey baba erenler? 21 yıl boyunca bitmeyen havaalanı yok mu güzel memleketimde? 10 yıldır bir türlü bitmeyen ve yüzlerce kişinin kazalarda öldüğü otoyolları bilmiyor muyuz?

Seçim öncesinde atılan yüzlerce temel yok mu? Oy almak amacıyla atılan, sonrasında unutulan temellerle dolu memleketim...

At temeli, boya gözü...

Ezcümle temeli atsanız ne olur atmasanız ne olur? Önemli olan sona erdirmek değil midir?

Siyasetçinin iyisi "en çok temel atan" mıdır yoksa "en çok proje bitiren" midir? Yorum kamuoyunun...

Polemik doğması da son derece natürel ilgili şartlar altında...

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank "Temel atmama töreni düzenleyerek birilerine imkanları peşkeş mi çekiyorsun" diyerek İmamoğlu'na tepki gösterdi. Teknoloji Bakanı olduğu için "Böyle bir teknoloji yok" eleştirisini getirdi. Temel atmamak için yapılan törenin teknolojik altyapısını sorguladı haliyle. Ses sistemi var, kürsü, var, arkada kocaman yazı var, başkan da var... Proje de var... Ahali de hep var zaten... Lakin temel atan yok...

Madem temel atmayacaksın, neyin törenidir?

Bu açıdan Bakan Varank haklı aslında. Temel atılacakmış gibi aynı görünümde tören düzenleyip, temeli atmadan boş arsadan ayrılmak, bir nevi feyk atmak benim de garibime gitti.

Davetiye bastırılıp gönderildi mi acaba mesela?

"1.5 milyar TL'lik Silahtarağa İleri Biyolojik Arıtma Tesisi Projesi temel atmama töreninde sizi de aramızda görmekten büyük mutluluk duyacağız. Not: Yanınızda lütfen kazma getirmeyin. Yanlış okumadınız. Gerçekten temel atmıyoruz."

Ben olsaydım böyle yazardım. İlginç bir davetiye olurdu. Belki de yapmıştır İmamoğlu. Yaptıysa bile mülki ve askeri erkana göndermemiştir umarım. Gönderdiyse sıkıntı...

Güzel memleketimdeki garip siyaset iklimi daha neler gösterecek bize kim bilir?

Açmama töreni, bayramlaşmama töreni, kutlamama töreni, toplu sünnet etmeme töreni...

İlerde beklediğim bazı sıra dışı törenler...

Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.