Hava Durumu

Termik santralde ters köşe!

Yazının Giriş Tarihi: 04.12.2019 06:02
Yazının Güncellenme Tarihi: 04.12.2019 06:02

Havayı kirleten, milletimizi kanser eden termik santrallere filtre takılmasını 2,5 yıl daha erteleyen yasa hepimizin tasası olmuştu. "O filtreler takılacak, olmazsa olmaz. Halk sağlığı en öncelikli konumuzdur." diyen siyasilerimiz yasa tasarısı Meclis'e geldiğinde 180 derece dönüp oy kullandılar!

"Öyle dedik ama bir de şöyle bakalım. 19 milyarlık doğal gaz alımı yapmak zorunda kalacağız. Binlerce vatandaşımız da işsiz kalacak. O yüzden 2,5 yıl daha erteledik. En doğrusu da budur" gibisinden de gerekçeler öne sürdüler.

Hatta cengaverce kendini öne atarak ilgili termik santrallere karşı bireysel hücuma geçen kimi ittifak vekili bile geri adım atmak zorunda kaldı. "Grup kararı var, ittifak dışına taşamam" diyerek santrallerden yana oy kullandı. Şaşkınlıkla izledik hep birlikte!..

Ve tabii yasalaşma için Cumhurbaşkanı imzası gerekliydi ancak Erdoğan yasayı veto ettiğini açıkladı. "Verilen 7 yıl süre yeterlidir" denildi ve erteleme isteyen yasa veto edildi.

Önce termik santrallerin karşısında duran, sonra mecburen yanında yer alan vekilimiz de teşekkür mesajı yayınladı:

"Çevrecilik Milliyetçiliktir" anlayışıyla, Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan, 15 termik santrale filtre takılmasını erteleyen kararı veto etti. Zat-ı devletlerine şükranlarımızı arz ederiz!..

Veto edilen tasarıda tuzu bulunan birçok AK Partili vekil de teşekkür mesajına imza attı...

Eee o zaman neden, nasıl oy verdiniz? Şimdi neden teşekkür ediyorsunuz? Ateistler bu mucizeyi açıklayın bakalım açıklayabilirseniz!..

İstemeye istemeye mi evet dediniz tasarıya sayın vekillerim? Çevreci kesilmek için veto olması mı gerekliydi? Hiç olmasa çevre konusunda birey olarak bir duruşunuz olamaz mıydı?

En komiği de yasa Meclis'ten geçince eleştirenlere hayli çemkirdi şimdilerde alkışlayanlar. "Siz bimezsiniz, iki kaz bile güdemezsiniz! Oturun yerinize zırtapozlar"gibisinden üzerlerine hücum ettiler!..

Eee hadi şimdi de çemkirsenize... Çemkirebiliyorsanız!

Yasa çıktı sevindiniz...

Yasa veto oldu yine sevindiniz...

Hangisi gerçek hangisi sahte sevinç? Anlayabilen beri gelsin arkadaşlar...

Vekiller ofsayta düştü...

Keza medyanın bir kısmı da ters köşeye yattı. CNN Türk "Aslında filtresiz santral daha verimli, daha şirin. Filtre gereksiz" manasında bir haber de yapmıştı. Şimdi sanıyorum ilgili haberi imha etmek için girişimlerde bulunuyorlardır. Kolay gelsin diyorum sizlere güzide basınımızın en güzide temsilcileri!..

Muhtemelen önümüzdeki günlerde filtresiz santrallerin halk sağlığını ne denli berbat etkilediği hakkında özel haber yaparlar. Merakla bekliyoruz!

Şimdi santraller için kapatma vakti. Ellerini çabuk tutup filtre takarlarsa ne âlâ... Filtre dediğin çabuk takılabilen bir şey midir anlamam bilmem lakin tutuşmuş olmalılar santralciler!..

Alo santral?

Vaziyet nedir? Hiç sesiniz gelmiyor! Hiç sesiniz çıkmıyor.

Nedense!..

Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.