Hava Durumu

TFF doları!

Yazının Giriş Tarihi: 26.07.2019 06:11
Yazının Güncellenme Tarihi: 26.07.2019 06:11

Süper Lig ve TFF 1.Lig maçlarının başlamasına haftalar kala yayın krizi çıktı. Yayıncı kuruluş beIN Sports, ödemesi gereken 125 milyon doları hâlâ ödemeyince kulüpler zor durumda kaldı. beINSports'un döviz kurunu sabitleme isteği kabul edilmeyince sorunlar da büyüdü.

Haber tüm futbolseverleri ürküttü haliyle.

Öncelikle hakikaten futbol ürünümüz o para etmez. Hatta en başından beri etmezdi. Yayıncı kuruluşun baştan bunu düşünmesi lazımdı. Bir ürüne bir de verilen kallavi paraya bakın. Yarısı anca eder. O da belki!..

Şu an süper ötesi ligimizde yerli futbolcu maaşlarını yarıya düşürsek kaç futbolcu Avrupa'da yeni kulüp bulabilir sizce? Yüzde 1'i bulsa iyi...

Futbol kalitesi yerlerde tabii ancak en baştan hesap edilecekti. Muhtemelen zararı hesap ettiler lakin beklentinin çok üzerinde bir zarar meydana geldi.

Öte yandan dolar kurunu sabitlemek de manasız değil mi? O vakit TL bazında ödeme yapayım dersiniz. Türk futbolu için ayrı dolar kuru, Türkiye için ayrı dolar kuru mu olur? TFF doları diye para birimi icat edelim bari. Futbol aleminde geçsin. Uçuk bir öneri gibi görünse de aslında yapılıyor zati. Güya alışveriş dolarla lakin kur bir acayip.

Basketbolda da TBL avro'su kullanılsın. İyice tuhaflaşsın Türk sporu.

Yayıncımız kuruluşumuz, canımız ,ciğerimiz beIN Sports stüdyosuna kamera alırken de kuru sabitlemeye kalkıyor mu acep? Yapmaya kalksınlar da bakalım kamera sarım almayı becerebiliyorlar mı?

Elbette olacak iş değil. O yüzden ya bu deveyi güdeceksin ya da bu diyardan elini eteğini çekeceksin. Deve üzerinde tadilat yapmaya kalkmayacaksın yayıncı kuruluş. Olmayacaksın 'mızıkçı kuruluş'...

Çankırılı Boris

Ankaralı Turgut misali ünlü artık Çankırılı Boris. Çankırı ve çevresinde tanımayan kalmadı. E tabii hemşehrileri başbakan olunca... Hem de İngiltere'ye... Dile kolay...

Boris Johnson mazbatasını alınca büyük sevinç yaşamış Çankırı'nın Orta ilçesine bağlı Kalafat köyü ahalisi.

Sanki köye İngiltere'den yardım gönderecek de köyü kalkındıracak. Ne naif insanlarız yahu. Hallerine ağlayasım geldi. Hükümetten umudu kesmişler, umutları Kalafat asıllı İngiliz Boris'e bağlamışlar.

Köylerinin sorunlarının çözülmesi için yardım bekliyorlarmış. Açıklamalar o yönde...

Daha da çok beklerler bence... Londra Belediye Başkanlığı döneminde Kalafat'a gözleri yaşlı yaşlı gelip 'Beni köyümün yağmurlarında yıkasınlar' diye türkü yaktı da biz mi işitmedik?

Boris'imin köylüleri İngiltere'yi ziyaret etmeye kalksalar da akıbetlerini ibretle izlesek.

Houston'lı Whitney (Whitney Houston) bize ne kadar yakınsa Çankırılı Boris de o kadar yakındır.

Nokta.

Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.