Hava Durumu

Türkler Japonlar birbirini ağırlar!

Yazının Giriş Tarihi: 12.09.2019 06:00
Yazının Güncellenme Tarihi: 12.09.2019 06:00

Sen misin bize kötü not veren! Kime mi diyorum? Fitch, Moody's ve S&P gibi dünya çapındaki kredi derecelendirme kuruluşlarına lafım. Madem öyle alın size böyle. Bize düşük not veren aslında kendini de bitirir...

Bir türlü beğenmedik düşük notları. Gerçi bazen yüksek de aldık ama tam tembel öğrenci hesabı. Yüksek not alınca "Ben aldım"...  Zayıf not alınca "Öğretmen verdi"... Öyledir vaziyetimiz...

Baktık ki imaj çiziliyor, biz de yeni öğretmen tayin etmeye karar verdik. Maaşını bizim ödeyeceğimiz öğretmen düşük not versin de görelim!..

Hükümetimiz kararlarını beğenmediği için yerli kredi derecelendirme kuruluşu kurmaya karar verdi. Gelen haberler bu yönde. Bunu yapmak için de halihazırda Türkiye'de faaliyet gösteren Japon kurum JCR Eurasia'ya ortaklık teklif edilmiş. Proje gerçekleşirse kendi kendimize not vereceğiz. Sürekli 10 numara 5 yıldız olacağız. Göz kamaştıracağız!

Aslında ilk 1-2 notumuız kasten negatif verilmeli ki dünya "Bunlar kendini kandırıyor... Türkler Japonlar birbirini ağırlar" demesin. 10 üzerinden 3 ile başlayalım. 6 ay sonra yıldızlı pekiyi açıklansın. O zaman amacımıza ulaşırız. Arada dümenden 7 falan da verilmeli. Misal 16 ayda 1-2 kez falan. Maksat değerlendirme objektif zannedilsin.

Yerli ve milli kredi derecelendirme kurulması fikri güzel ancak dediklerime benzer atraksiyonlar muhakkak yapılmalı. Hatta hükümet ile sert atışmalar da çıkartılmalı. Numaradan... Planlı polemikler...  Ekonomik forumlarda sert atışmalar, birbirine bardak çanak atmalar falan...

Madem manipülasyon yapacağız, raconuyla yapalım arkadaş!

Haksız mıyım?

İmam ve rock

Rock müzik tutkunu imam Ahmet Muhsin Tüzer, görevinden alındı ve 10 aydır işsiz.

Antalya'nın Kaş ilçesinde imamlık yapıyordu. Yurt dışında istek üzerine konser verdi ve hayatı kaydı.

Tüzer, kararın iptali ve yürütmenin durdurulması için yargıya başvurdu. Mahkemeden gelecek karara ümitlerini bağlamış durumda.

İkisi bir araya gelir mi sizce? Rock müzik ve imamlık.

İlk bakışta "ne alaka!" dedirtse de aslında İslam ile rock müzik felsefesi pekâlâ bağdaşır. Tabii günümüzün zırzop rockçılarıın ipe sapa gelmez söz ve müziklerini kastetmiyorum. Gerçek rock müzikten söz ediyorum.

Protest rock haksızlığa, adaletsizliğe isyandır. İnsandan yanadır. Baskıya karşı çıkar. Barışı savunur...

İslam da barış ve esenlik içinde Allah'a teslim olmak değil midir? İmamlık yapan birinin zırzoplar misali rock yapacağını da düşünemeyeceğimize göre...

Diyanet sözleri isteyebilir ve denetleyebilirdi. Vereceği onayla da imamı dünyanın çeşitli yerlerinde konser vermesinin önünü açabilirdi. İslamiyet'in imajı açısından da önemli bir hizmet verilebilirdi. Bir nevi halkla ilişkiler çalışmasına imza atılabilirdi.

Yani Diyanet imamı işten atmak yerine desteklemeliydi kanaatimce...

Tam tersini tercih etiller.

İlginç ülkedeyiz vesselam!..

Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.