Hava Durumu

Uludağ OSB fark yarattı

Yazının Giriş Tarihi: 10.07.2019 06:03
Yazının Güncellenme Tarihi: 10.07.2019 06:03

Gürsu'da son derece şık ve vefalı bir gün geçirdik. Sıcak havaya rağmen katılımın yüksek olduğu bir önemli organizasyon vardı Uludağ OSB'de...

Tüm Bursa'da elektrik kesikken yine Uludağ OSB'de vardı. Yıllar önce Türkiye genelinde yaşanan kesintide Uludağ OSB etkilenmemişti. Bir kez daha aynısı yaşandı. Bunun altını çizelim.

Ve Yunus Aydın başkanlığındaki Uludağ OSB yine fark yaratan bir organizasyona imza attı. OSB içindeki caddelere Türkiye ve Bursa'mıza değer katan sanatçı, sanayici ve bilim adamlarının isimleri verildi. Halen yaşayan isimler de unutulmadı.

Gürsu Belediyesi'nin de onayıyla ve törene verdiği önemli katkıyla birçok değerli isim ölümsüzleştirildi.

Tam 11 caddeye önemli kişilerin isimleri verildi. 

Zeki Müren, Bedia Akartürk, Müzeyyen Senar, Adil Uçar, Prof. Dr. Oktay Sinanoğlu, Ömer Duruk, Erol Akbaş, Hatice Muazzez Kutlay, Bozkurt İlhami Gencer, Şehit Cengiz Toper ve Yıldırım Gürses'in isimleri bundan böyle Uludağ OSB'de yer alacak.

Uludağ OSB'nin vizyon sahibi Yönetim Kurulu Başkanı Yunus Aydın, Türkiye'ye, sanata, sanayiye ve bilime katkıda bulunan kişilerin isimlerinin caddelere verilmesinin mutluluğunu yaşadıklarını vurguladı, "Amacımız; sanayiye hizmet edenlerle beraber sanata ve ülkeye hizmet edenlerin isimlerini bir arada yaşatmak. Umarın bu proje diğer OSB'lere de örnek olur."

Bursa'ya yerleşen Bedia Akartürk, Zeki Müren ve yakınları, Erol Akbaş ve ailesi, 95 yaşındaki müzisyen İlham Gencer... Hepsi törendeydi ve çok mutluydu.

Okunan şiirler, şarkılar hep Bursalı sanatçıların imzasını taşıyordu.

Yaşarken isminin ölümsüzleştiğini görebilen Bedia Akartürk şarkılarıyla davetlileri coşturdu.

Bu arada İlham Gencer'e de ayrı bir parantez açalım. Neredeyse bir asrı devirecek olan Gencer, İstiklal Marşı'nı öyle güzel lanse edip kalabalığa o kadar güzel okuttu ki Türkiye'ye örnek bir marş dinledik.

"İstiklal Marşı gerçekten marş gibi okunmalı. Kimileri cenaze marşı gibi okuyor. Çok sinirleniyorum" diyerek kalabalığa adeta bir öğretmen misali çekidüzen verdi Gencer...

Kısacası 'vefa' adına güzel bir gündü. Uludağ OSB'yi diğer OSB'ler mutlaka izlemeli. 

Gelişmişlik sadece fabrika inşa etmekle veya ihracatla olmuyor. Kültüre, sanata ve bilime verdiğiniz değer asıl kalitenizi belirliyor!..

Uludağ OSB ve Gürsu Belediyesi'ne bazı önemli değerleri tekrar hatırlattıkları için sonsuz teşekkürler...

Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.