Hava Durumu

Yeni başkan Kamat!

Yazının Giriş Tarihi: 18.08.2020 06:02
Yazının Güncellenme Tarihi: 18.08.2020 06:02

Bursaspor'da tek başkan adayı Erkan Kamat... O yüzden şimdiden başkanlığı 'hayırlı olsun' diyelim. Kimse aday çıkmasaydı Ali Ay son anda listesini verip aday olacaktı. Borçlarının bir kısmını silip camianın güvenini yeniden kazanmaya çalışacaktı.

Sonuçta Erkan Kamat listesiyle tek aday olarak kaldı.

Tabii kongreye kadar yönetim listesi çok değişir...

Acilen Mesut Mestan'dan kulübün son maddi durumunu öğrenmesi şart. Hoş, Mestan "Uçan kuşa borcumuz var" diyerek durumu özetlemişti. Sadece hangi alacaklı kuşlar alacağının bir kısmını alıp Bursaspor'un yoluna devam etmesine izin verir! Bunun hesabı yapılmalı Kamat yönetimi tarafından!..

Bu saatten sonra göreve gelecek başkanın "Borcumuz çok, altından kalkamıyoruz" deme lüksü yok. Borcu ve bulunması gereken parayı sağır sultan bile duymuşken kimse şikâyet edemez. "Neden aday oldun?" diye sorar yoksa bu camia!..

Erkan Kamat, temiz ve yıpranmamış bir isim. Yazıcı döneminde yıldızı parlamıştı. Umarız başarılı olur lakin işi hakikaten pek zor.

Biliyoruz ki "paralı başkan modeli" yaşanmayacak. Kamat'ın maddi gücü belli. Kendi cebinden Bursaspor'a 50 milyon koyması olasılık dâhilinde değil. Keza yönetiminde de en azından şimdilik para koyarak Bursaspor'u rahatlatacak bir isim yok...

Peki, Kamat nereden kaynak bulacak?

"Hele bir başkan olayım camia nasılsa yardım eder" diye düşündüyse yandık! Lakin tanıdığımız kadarıyla en azından kısa vadedeki toplanması gereken parayı sponsorluk veya diğer bağlantılarıyla garantilemiş olmalı.

Başka türlü ateşten gömleği giymezdi çünkü... En azından böyle düşündüğüne inanmak istiyorum... Ayakları yere basan, mantıklı, macerayı pek sevmeyen bir kişilik olarak biliyoruz Kamat'ı...

Kamat'ın listesine gelince:

Besim Hacıoğulları, Şenol Tosun, Ersin Toker, İsmail Akier, Coşkun Yavuz, Emir Akbayır, Mesut Günal, Salih Güleç, Mesut Gündüz, Sedat Şengül, Talip Aynıgül, Ünsal Mendi...

İçlerinde hem tanıdığımız hem de tanımadığımız isimler mevcut. Bir yönetim kurulu üyesinin mesleği için "arzuhalcilik" diye yazılması da tuhafıma gitti bu arada... Adliye önünde dilekçe yazan birinin Bursaspor yönetiminde işi nedir?..

Herhalde maddi bir hata söz konusu. Hata değilse yandı gülüm keten Bursaspor!

Kamat'ın çiçeği burnundaki Sportif Direktör Mustafa Gönden ile sıkıntısı olmadığını öğrendik. Gönden göreve devam ederse Bursaspor açısından avantaj olur. Camiayı bilen, genç oyuncuların dilinden anlayan, bilgili pırıl pırıl bir isim...

Eğer ki Gönden devam edecekse, gerçek sportif direktör olacaksa, kendi teknik direktörünü de seçmesine izin verilmeli.

Yoksa bulunduğu yerin bir anlamı kalmaz...

Bazı köşe yazarlarına özel açıklamalar yapan Erkan Kamat'ın daha net açıklamalar yapmasını da bekliyoruz bu arada! Elbette maddi durum bunların başında geliyor! Kısa vadedeki ödemeler nasıl yapılacak? Herkes bunu merak ediyor!..

Bu arada 1 hafta hakikaten çok önemli. Yani bu hafta sonu çoğunluk sağlanıp kongre gerçekleştirmeli. Makus talihimizi yenmek istiyorsak bunu yapmak zorundayız.

Sonrasında önce yönetim katkısını koymalı, ardından yüzünü camiaya çevirmeli.

Yoksa ekim ayında yeni bir kongre daha bizleri bekler... Umarız saçma sapan günler yaşamayız!..

Hayırlısı diyelim...

Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.