Hava Durumu

Yenişehir'de pozitif günler

Yazının Giriş Tarihi: 27.04.2019 06:07
Yazının Güncellenme Tarihi: 27.04.2019 06:07

Cumhur İttifakı'ndan Yenişehir Belediye Başkanı seçilen MHP'li Başkan Davut Aydın'ın konuğu olduk.

Açıkçası ilk temasta bu denli pozitif elektrik aldığımız başkan sayısı hayli az oldu bugüne kadar. Davut Aydın'ın tarzı, iletişimi, verdiği mesajlar doğrusu çok samimi ve cana yakındı.

Geçmiş dönemde çok ihmal edilen, fazla yatırım alamayan Yenişehir için Davut Aydın'ın anlayışı büyük bir şans. Uzlaşmacı tarzının altını özellikle çizmek gerek. Muhalefetin de belediye meclisinde Davut Aydın ile bir sıkıntı yaşayacağını düşünmüyorum. 4 partinin temsil edileceği meclis oturumlarının renkli geçmeye namzet olduğunu da vurgulayalım.

Başkan seçilir seçilmez öncelikli projelerini Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş'a iletmiş Aydın.

"Dersimi çalıştım ve Yenişehir için Büyükşehir'in kapısını çaldım. Acil olan projelerimizi mutlaka hayata geçirmemiz gerekiyor" diye konuşuyor.

Yenişehir için kesenin ağzını açmak gerek. Yatırım şart görünüyor. Büyükşehir'in desteğiyle tabii... Başka türlü çıkış görünmüyor.

Yıllar boyunca ihmal edilen bir konumda Yenişehir ilçemiz. Mâkus talihini Davut Aydın ile birlikte değiştirecek gibi duruyor. En azından ilk görünüm pozitif. Davut Aydın'ın birleştirici etkisi ve oluşturacağı sinerji kente moralin yanı sıra ekonomik getiri de katacaktır.

"Şeffaf, üreten ve katılımcı bir belediye anlayışı ile hizmet edeceğiz. Ekonomik ve sosyal kalkınmaya yönelik çalışmalarla hep birlikte yürüyeceğiz. Hayalimizdeki Yenişehir'e birlikte yol alacağız" ifadelerini kullanıyor Başkan Aydın.

CHP'lilerin model olarak gösterdikleri bir Eskişehir var. Sorduklarında "CHP belediyeciliği" diyerek örnek gösterebiliyorlar.

Aynı modeli AK Parti'den çıkartmak da bugüne kadar mümkün olamadı. "İşte AK belediyeciliğin örneği" dediğimiz bir belediye göremedik.

Peki, Davut Aydın Yenişehir'de "MHP belediyeciliği modeli" dedirtecek bir örnek ortaya koyabilir miydi? Bu soruyu yönelttik.

"Ben şu an Manisa'yı da icraatta örnek alabilirim. Sıkıntı duymam ama zaman içinde bizi örnek alanlar çıkacak" cevabıyla iddiasını ortaya koyuyor Başkan Aydın... Umarız da başarılı olur.

Özellikle tarih ve doğa turizmi konusunda iyi bir yatırım ve tanıtım yapılabilirse Yenişehir'in ileriye doğru önemli adımlar atması hiç de sürpriz değil. Bölgenin tarihi ve Yarhisar Şelalesi başta olmak üzere doğal güzellikleri turistler açısından son derece cazip.

Yeter ki tanıtım ayağı güçlü olsun. Bu konudaki irade net bir şekilde ortaya konulsun. Hem Osmanlı tarihini merak edenlerin hem de doğaseverlerin Yenişehir'e akın etmemesi için bir sebep görünmüyor.

"Üretken belediyecilik" sloganını ilke edinmiş Davut Aydın ile birlikte Yenişehir'i güzel günler bekliyor. Davut Aydın 5 yıllığına emanet aldığı kentini ileriye taşıyacak birikim ve heyecana sahip.

Umarız dediği gibi örnek alınacak işlere imza atabileceği, geçmişten gelen borçların önünü kesmeyeceği bir çalışma imkânını yakalar.

Güneşli günler görmeli artık Yenişehir...

Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.