Hava Durumu

Yerli ve Milli Piyango

Yazının Giriş Tarihi: 01.12.2019 06:00
Yazının Güncellenme Tarihi: 01.12.2019 06:00

2020'ye girerken memleketimizin piyangosunun miktarı belli oldu. 60 değil 70 değil tamı tamına 80 milyon Türk Lirası.

Adama pusulasını kaybettirecek, yoldan çıkartacak bir meblağ.

'80 milyon çıksa da hayatta değişmem' diyen kaç vatan evladı çıkabilir ki? Sağlam karakter sahibi delikanlı sayısı kaç? Veya kadın sayısı tabii... Er kişiye de hatun kişiye de çıkabilir.

Önceki yıllardaki büyük ikramiye sahibi insanlarımızın yaşadıklarına örneklere de bakacak olursak devlet yönetiminde yetkili olsak 1 kişiye hayatta 80 milyon vermem. 80 kişiye 1 ya da 40 kişiye 2'şer milyon veririm. Gayet yeterli. Fazlaya gerek yok.

Maksat kimse sapıtmasın, aileler dağılmasın. Hakikaten Aile Bakanlığı neden çekilişe müdahale etmiyor yahu? Türk aile yapısını korumak asli görevi değil midir? Evet. İlgili ikramiyeyle sapıtmamak mümkün müdür? Hayır.

Hani 'Ya çıkarsa' diye bir slogan var ya... Onu da endişeli algılıyorum... 'Ya çıkarsa ne yaparım? Eyvah eyvah' gibisinden...

Belki de bugüne kadar büyük ikramiye isabet etmesine rağmen karakterinden ödün vermeyen, dimdik ve dirayetli durabilen tek talihli çıktı. O da geçen yıl 60 milyon isabet eden talihliydi. Ortaya çıkıp ikramiyeyi teslim almadığı için karakteri hiç bozulmadı. 'Bu para beni fena bozar, ailem falan kalmaz' diyerek yattı kulağının üstüne muhtemelen. Almadı 60 milyonu. Köşe bucak saklandı.

Parası da Yerli ve Milli Piyango'da kaldı. Halen de orda. Sahibini bekliyor para lakin artık çok zor. Adam tırsmış bir kere. Sokar mı evine hiç 60 milyon denen canavarı. En güzelini yaptı. Helal olsun... Kimsenin ahını da almadı... Çekirdek ailesini de korudu...

Çocuk Esirgeme'ye bağışlasa daha iyiydi ancak muhtemelen parayla etkileşime geçince cazibesine katılacağını hissetti. Belki de yırtıp attı ve sorunu kökten çözdü. Nefsine uyma ihtimalini de ekarte etti. Zeki adam nitekim...

Görüldüğü üzere aileleri sabote etmeyelim, 1 kişiye 80 milyon vermeyelim.

Büyüklerime saygılarımla önerimdir.

Peki her şeye rağmen 80 milyon çıkan ve parayı tahsil eden talihli (ya da talihsiz) ne yapmalı?

Öncelikle bir psikolojik destek almak zorunda. Psikolog olur veya bir yaşam koçu olur orasını bilmem ama profesyonel psikolojik destek şart. Paranın karakterine en az etkiyi yapması için kesinlikle almalı.

Sonra da finans danışmanıyla anlaşmalı. Kontrolü ona vermeli. 'Beni ve yakınlarımı direkt parayla temas ettirme, yatırım yap ve 3 ayda 1 bizi bilgilendir' diyerek kenara çekilmeli.

Böylelikle akrabaların borç isteme taleplerinin önünde de bir savunma oluşur.

Son olarak da finans danışmanının sağladığı kazancın en az yarısını fakir fukaraya dağıtmalı. Paylaşmalı. Biriktirmeye de kalkmamalı.

Yoksa yine yanarsın arkadaş. Paşa gönlün bilir. Bizden dostane bir öneri..

Öte yandan 80 milyon isabet eden arkadaş biletini ibraz edene parasını geri de verebilir. Bir ilk yaşanır memleketimde ve dünyada. Tarihe geçer.

'80 milyon çıkarsa ne yaparsın' sorusunun ilk yanıtı 'Herkesin parasını geri dağıtırım' da olabilir.

Kalın sağlıcakla...

Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.