Hava Durumu

Yıldırım - İmamoğlu derbisi

Yazının Giriş Tarihi: 13.06.2019 06:05
Yazının Güncellenme Tarihi: 13.06.2019 06:05

Binali Yıldırım - Ekrem İmamoğlu 16 Haziran'da ekranda yüz yüze tartışacak. Kerameti 3-5 soruya yanıt verecekler. Soruları da İsmail Küçükkaya hazırlayacak. Bir ona bir diğerine soracak. Süreler eşit verilecek. Türkiye izleyecek.

Gecenin 3 aktörü olacak. Küçükkaya, Yıldırım ve İmamoğlu... Her üçü de insan evladıdır. Sakin kişiliktedirler. Kalıbımı basarım. Ahali de kendi kalıbını basar.

Vaziyet böyleyken tartışmayı "Binali Yıldırım- Ekrem İmamoğlu düellesu" şeklinde lanse etmek niyedir baba erenler?

Kim ne faydası vardır?

Sanki adaylardan İmamoğlu kılıcını "Hangaaard... Al gardını Binali" diyerek çekecek, Binali Yıldırım da "Allah Allah" diye kendi kılıcıyla küffarın üzerine yürüyecek. Çatada çutada girişecekler birbirlerine. İki adaydan biri 17 Haziran'ı göremeyecek. Tövbe estağfurullah...

Ne düellosudur sevgili okur?

Tabii yıllardır televizyonda benzer tartışma görmediğinizden 16 Haziran millete pek ilginç geldi. Benim hatırladığım en son Ulubatlı Hasan ile Bizanslı Jüstinyen hararetle tartışmıştı memleketimin ekranlarında. Biraz abartıya kaçtım ama haksız mıyım?

Normalde her seçimde liderlerin benzer şekilde karşı karşıya çıkması gerekmiyor mu? Siyaset kültürümüz neden yerlerde sürünmektedir?

Alışmamışız TV'de açık tartışmaya.. Nasıl nitelendireceğimizi, ne yapacağımızı bilemiyoruz. "Düello" diyoruz anca adına... Herkes birbirini sert eleştirecek ya... Ortada da Marmara'nın güzel kızı İstanbul var... Kız için iki yiğit düello edecek. Kılıçlar konuşacak... Aşk bu, adamı ölüme kadar götürür...

Oysa "düello" diyenlerin aksine bendeniz hiç de gergin bir gece beklemiyorum. Düello bekleyenler fena halde şapa oturacaklar. Şişecekler artı moraracaklar. Son derece saygılı, seviyeli bir münazaraya şahit olacağız. "Bu ne biçim düello!" diye kanal değiştirenler dahi çıkacak.

Uğur Dündar bile "Keşke ben sunsaydım" diyecek. Elbette sosyal medyada her 2 aday ve moderatör için yazılmayan eleştiri kalmayacak. Her durumda linç kampanyası görülecek. 3 gün sosyal medyaya bakmazsanız en az hasarla atlatırsınız. Bu da adaylara önerimdir.

Düello yerine İstanbul derbisi diyelim geçelim. İşi abartmayalım, büyütmeyelim. Allah 2 adaya da uzun ömür versin. İkisi de 17 Haziran'ı görsün...

Öte yandan geceye dair inanılmaz komplo teorileri de üretiliyor halen...

İmamoğlu'na tuzak hazırlandı... Sakın ekrana o gece çıkmasın... Kim bilir o gece başına neler gelecek... Zavallı İmamoğlu... Kendi elleriyle seçimi verecek...

Böyle diyenler var...

Bir de aşırı ilginç bulduğum teori söz konusu:

"Yıldırım, birebir tartışmayı muhalefete yakın gazetecilerin sunmasını özellikle istedi. Önce Uğur Dündar şimdi de İsmail Küçükkaya... Yıldırım'ın istemesinin nedeni; programdan sonra ikiye bir kaldım diyerek mağduru oynamak istemesi. Kendisini mağdur gösterecek bir yayına özellikle hazırlanıyor. Programı 'Çok üzerime geliyorsunuz, yaptığınız çok ayıp!' diyerek terk etmesi dahi olası. Binali Yıldırım kurt siyasetçidir. Hesabını yapmıştır her durumun..."

Kim bilir 16 Haziran'a kadar daha ne komplocular görecek bu ahu gözlerim...

Siz siz olun aklınıza mukayyet olun...

Yoksa her an kaybedebilirsiniz önümüzdeki 3 günde...

Şimdilik kalın sağlıcakla...

Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.