Hava Durumu

"Youtube"çuluk nereye gidiyor?

Yazının Giriş Tarihi: 16.08.2019 06:08
Yazının Güncellenme Tarihi: 16.08.2019 06:08

Liverpool ile Chelsea arasında İstanbul'da oynanan UEFA Süper Kupa Finalinin 14. dakikasında "Deli Mi Ne" sahaya atladı. (Meğer böyle bir Youtuber varmış. Milyonlarca kişi takip etmekteymiş. Bir yaşımıza daha girdik.)

Güvenlik görevlileriyle kısa süreli kovalamaca yaşandıktan sonra  Ali Abdülselam Yılmaz ile aralarında ünlü diğer Youtuber'ların da bulunduğu Emre Durmuş, Cantuğ Özsoy, Furkan Yaman ve Y.Y. gözaltına alındı ve adliyeye sevk edildi.

"Deli Mi Ne" Ali Abdülselam Yılmaz'ın, emniyete verdiği ilk ifadesinde "Çok heyecanlandım, bir anda sahaya atladım ve gol sevinci hareketi yaptım" dediğini de öğrendik.

Genelde çıplak protestocu kadınlar doğa katliamına dikkat çekmek için bu tip sportif etkinlikleri tercih ederler. Bizdeyse kıllı sakallı erkek Youtuber sahaya girdi. Kendine dikkat çekmek için. Reklam yapma maksadıyla...

Milyonlarca kişi bu adamı ne diye takip ediyor derseniz, öncelikle kitlesine bakalım. Muhtemelen 12-16 yaş arası ağırlıklı minnak bir kitle takip ediyor. Koca adam da minnakların verdiği gazla abuk sabuk hallere giriyor. Hopluyor, zıplıyor. Komik olduğunu zanneden jest ve mimikler yapıyor. Hepsini videoya kaydedip bir de Youtube'tan paylaşıyor.

Minnaklar da beğeni ve yorumlarla "helal olsun sana deli" vs yazıyor. Döngü böyle devam ediyor. Bir şey oldum sanıyor Youtuber da... Bu arada reklam verenler de minnaklara ulaşmak için deli mi akıllı mı olduğu belli olmayan şahsa reklam veriyor.

  • Al bu oyuncakla canlı yayında oyna...
  • Aha bu yeni gofret, canlı yayında ye...
  • Yeni bisiklet çıkardık, binip video çek...
  • Ahanda yeni deniz yatağı! Yat üstüne yüzüver al sana 3 bin TL!
  • Yeni motor çıkardık, bin tek teker üstünde git, al sana peşin 5 bin!

Youtuber parasını böyle böyle kazanıyor, minnaklar izliyor. Adam gaza geliyor zaman içinde ve farklı ne yapacağını bilemezken karşısına Süper Kupa finali çıkıveriyor. 100-200 bin abone daha gelsin diye bir abukluk yapmalı ama ne diye düşünürken sahaya dalıveriyor. Yancıları da var anladığım kadarıyla.

Sonrası malum. Derdest ediliyor arkadaşlarıyla birlikte. "Youtube"çuluk karakolda bitiyor. Bu arada Deli Mi Ne kanalından ayrılanlar da oluyor ama az miktarda tabii.. Sonuçta takip edenler de zihniyet olarak pek farklı değil. Al takipçisini vur Youtube'çuya... Yok aslında birbirlerinden farkları....

Bu arada ilgili Youtube'çunun Instagram hesabı kapatılmış lakin kendi mi kapattı yoksa Instagram mı kapattı halen bilinmiyor.

Deseniz ki oh olsun, hapse de girsin... Nasıl sen Türkiye'yi rezil ettiysen al bakalım cezasını çek! Onun için fark etmez. Kitle cebinde çünkü. Dedik ya minnak çoğu. "İşte cezaevi günlerimde yaşadıklarım" diye video çekip koyar yine devam eder yoluna...

Belki yeni yeni takipçiler dahi gelir...

12-16 yaş arası kitle Youtube'ta saatlerce kafa kaldırmadan gezindiği sürece nice deliler nice sahalara atlayacak. "Yotube"çuluk yükselmeye devam edecek!

Vaziyet budur maalesef...

Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.