Hava Durumu

Yüksek VAR şart!

Yazının Giriş Tarihi: 19.03.2019 06:00
Yazının Güncellenme Tarihi: 19.03.2019 06:00

Bursaspor 2-0 öne geçtiği karşılaşmada G.Saray'a mağlup oldu lakin hem Erman Toroğlu hem de Ahmet Çakar isyan etti.

  • Suat Arslanboğa değil, Timsahboğan!
  • Türk futboluna bu gece kirli bir el değdi!
  • Emre Taşdemir'in pozisyonu penaltı değilse ben de eşeğim!

Bu yorumlar Toroğlu ve Çakar'a ait...

Hadi diyelim ki biz taraflıyız. Bu 2 önemli eski hakemin yaptığı yorumları nereye koyacağız baba erenler?

Yeşil beyazlılar 2-0 önde... Penaltı verilse belki de 3-0'a taşınacak skor. G.Saray karışacak. Hem moral hem skor olarak çok geriye düşen bir takımın maçı çevirmesi mümkün olmayacak.

Lakin ne yapıyor VAR odasındaki hakemliğin gözbebeği Cüneyt Çakır? Penaltı pozisyonunu Arslanboğa'ya hiç bildirmiyor. "Suat kritik bir pozisyon var, tekrar bir bak" demiyor bile. Yatıyor kulağının üstüne...

Sonra karşılaşma 2-1'e geliyor... Morallenen G.Saray maçı çeviriyor... Bu arada ikinci yarıda gol öncesi VAR sisteminin çizdiği komik bir çizgi de var. Çizgi normal çizilse G.Saray'ın golü iptal edilecek.

VAR'da çizgiyi kim veya kimler çiziyorsa boyunlarındaki vebal büyük. Çizgi film karaktersizinin biri çizmiş belli ki... Saniyenin onda biri erken çizilen çizgide pozisyon temiz görünümlü. Oysa topun ayaktan çıktığı anda çizginin çekilmesi gerek. Kirli bir el oraya da girmiş!..

1 gol de bunun sonucunda geliveriyor Bursaspor kalesine... 70. dakikada Emre Taşdemir'in ikinci sarıdan atılması lazım. Burada hata Arslanboğa'nın. VAR sistemi sarı kartlarda devreye giremiyor. Cüneyt Çakır'a ihtiyaç yok yani. Operasyonu Suat Arslanboğa tek başına hallediyor ilgili dakikada.

En uyanık olan Fatih Terim, pozsyonun hemen ardından Emre Taşdemir'i sahadan kaçırır gibi oyundan alıveriyor. 25 dakika 10 kişi oynaması gereken G.Saray maçı tam kadro tamamlıyor.

Ve biz tüm bunlara "Türk futbolu" diyoruz. Kombine alıp rezalet izlemek için para veriyoruz. İnsanlar birbirine nefretle doluyor bu tip olaylar yüzünden...

Oysa VAR sistemi sonuca etki eden büyük hataları önlemek için kuruldu. VAR sistemi hakemi uyaracak, o da hatadan dönecek. Sistemin ruhu buydu...

Peki ya VAR sisteminin başındaki kasten işler çeviriyorsa? Yüksek VAR sistemi de VAR hakemini mi izlemeli? VAR sistemini uyaran bir VAR2 sistemi mi getirilmeli? Onu getirsek hataları azaltır mıyız acep? Komik gelebilir ama VAR'ı izleyen Yüksek VAR belki işe yarar.

Öte yandan VAR sistemiyle şöyle bir fark oluştu: Eskiden Anadolu takımları da hakem hatasıyla İstanbul takımlarına 10 maçta es kaza 1 gol bulabiliyorlardı. Şimdi VAR sistemi Anadolu takımlarının her türlü eylemini aşırı inceleyip anında iptalleri yağdırıyor. Anadolu takımlarının golleri tertemiz olmak durumunda.

İstanbul takımları içinse VAR sistemi hayli esnek. Goller hafif kirli de olsa problem görünmüyor. VAR'da birileri var çünkü... Adamları...

Niyet kötüyse VAR olmuş olmamış hiçbir fark yok anlayacağınız.

VAR'ı kullanan kirliyse VAR sistemi ne yapsın?

Sistemin kabahati yok, kabahat kullanan insanın kalitesinde... VAR sistemi dürüst insanların kullanması için icat edilmiş. Bizim coğrafyaya göre değil.

Sonra neden Milli Takım başarısız diye ağıtlar yakıyoruz. Çarpık, adaletsiz, kirli sistemin ürettiği Milli Takım da anca bu kadar olur.

Ne bekliyorsunuz?

Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.