Hava Durumu

Yumurtadan Bursaspor'a...

Yazının Giriş Tarihi: 11.01.2020 06:07
Yazının Güncellenme Tarihi: 11.01.2020 06:07

Başlık size tuhaf geldi ancak hakikaten değişik bir gün yaşadık. Bursa Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Özer Matlı'yla olan görüşmemizde...

Resmî ziyaretimizde laf lafı açtı. Organik yumurtadan girdik, Bursaspor'dan çıktık. Geniş bir yelpazede samimi bir sohbet gerçekleşti.

Öncelikle Ticaret Borsası'nın yeni yeri buram buram tarih kokan harika bir bina. Doğanbey'de hiç sevemediğimiz TOKİ'lere komşu! 

TOKİ'lerin tam zıttı!..

Her yanı asalet ve güzellik dolu. Son derece başarılı bir restorasyon geçirmiş bir bina. Her Bursalının görmesi gerek...

Karacabey'de uzun yıllardır tarım ve hayvancılıkla ilgilenen bir aile Matlı ailesi. 

Özer Matlı aslında 2013 yılında Ticaret Borsası'na başkan oldu lakin Türkiye tarımına, hayvancılığına ve ekonomisine yönelik fikirlerini ilk defa basınla bu denli açık konuştu.

'Durduk yerde bu buluşmalar nereden çıktı?' diyerek Matlı için farklı koltukları işaret edenler için 'Öyle bir hedefim yok, umarım şartlar da beni buna zorlamaz!' ifadesini kullandı.

Tarımın ve hayvancılığın geldiği noktaya çok üzüldüğünü, aslında Bursa, Balıkesir ve Çanakkale'nin aynı coğrafyada yer alan benzerlikleriyle birlikte hareket edebileceğini ve başarılı olabileceklerini anlattı. Tabii 3 ilin bir araya gelmesinin çok zor olduğunu da hemen ardından ekledi.

Aslında son derece doğru bence de... BEBKA marifetiyle Eskişehir ve Bilecik ile birlikte değerlendirilen Bursamız aslında Balıkesir ve Çanakkale ile daha fazla benzeşiyor. Kalkınma ajanslarının belki de yeniden yapılandırılması gerekiyor.

Hükümetin yeni projesi Türkiye İhtisas Borsası'nı da ilke kez Matlı'dan dinledik. Anlatımda güzel ancak bakalım hayata geçince neler yaşanacak?

Gelelim yumurta konusundaki söylemlerine:

"Her gün bize ait tavuklar 4 milyona yakın yumurta veriyor. Kaliteli yumurtalarımız ama Türkiye'de organik yumurta mümkün değil. Öyle bir yer yok çünkü. Organik yumurta yapmanız olası bile değil. Orta kademe üstü kesimin alışveriş alışkanlıkları ile iş bu noktaya geldi."

Çocuğu sağlıklı beslensin diye yumurtanın en organiğini ve dolayısıyla pahalısını almaya kalkmayın yani. Boşuna kazıklanmayın ey okur! Yumurta işinin 1 numarasının tavsiyesi böyle. Uyarması bizden!..

Gelelim Bursaspor'a... Elbette kampanya için ona da talep geldiğini ancak kendi önceliklerinin farklı olduğunu vurguladı Matlı ve Bursaspor konusunda iş dünyasının bir vicdan muhasebesi yapması gerektiğini belirtti.

Türkçesi; Bursaspor'un düştüğü halde iş dünyasının büyük rolü var!

Gerçekten de öyle!..

Geriye dönüp bakarsak başkan olanların yaptıkları ve iş dünyasının geriye kalanlarının yaptıkları ve yapmadıkları da ortada!..

'Parayı ben vericem, filanca başkan şovunu yapacak!' diyerek Bursaspor'dan elini eteğini çekenleri biliyoruz. Üstüne üstlük buna bir de yönetim beceriksizliğini de eklersek... Gelinen noktadaki borç tablosu ve küme düşme sürpriz değil!..

Matlı'ya hak verdik Bursaspor konusunda.

Ve önümüzdeki pazartesi günü Facebook ile Bursa Ticaret Borsası arasında bir protokol imzalanacak. Facebook, Ticaret Borsası'nın kullandığı binada Bursalılara hizmet verecek. Gençler için Facebook ile birlikte çok önemli çalışmalar yapacaklarını da kaydetti Özer Matlı.

Facebook Türkiye Kamu Politikaları Müdürü Çağatay Pekyörür de Bursa'da olacak.

Şimdiden merakla bekliyoruz Facebook - Bursa Ticaret Borsası iş birliğini...

Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.