Hava Durumu

Zengin zengine karşı!

Yazının Giriş Tarihi: 19.12.2019 06:07
Yazının Güncellenme Tarihi: 19.12.2019 06:07

Kolay iş değildir elbette iktidar açısından yeni vergi salmak. Bir anda negatif enerji yayarsınız güzel yurdumuza. Her yerde konuşulur. Sıkıntı çabuk yayılır!

Yeni vergilerin vatandaşın üzerine salınmasının hemen ardından "Şimdi seçim olsa kime oy verirsiniz?" diye anket yapsak iktidardan desteğini çeker ahali. Lakin seçime 4 yıl var şimdi. Haydi haydi unutulur.

Zaten bizde vergiye, zamma dişe dokunur tepki olmaz. Sadece söylenip dururuz. Milli sporumuzdur söylenmek. Söylene söylene hayatımıza devam ederiz!

Fakiri ilgilendirmeyen, zenginlere yönelik "Değerli Emlak Vergisi" salındı lakin tuhaf durumlar çıktı ortaya.

Hükümetimiz "Değeri 5 - 7,5 milyon lira arasındaki konutlardan binde 3 vergi alınacak. 7,5 - 10 milyon arası değerde olanlardan binde 6, bunun üstündekilerden de binde 10 oranında vergi toplanacak" diyerek olayı izah etti.

Amma velakin!..

Misal; değeri 3'er milyondan üç daireniz var, hiç vergi vermeniz gerekmeyecek hal böyleyken.

Bir başka misal; değeri 4 milyon 990 bin lira olan 100 daireniz varsa yine vergi vermeyeceksiniz. Yırtıyorsunuz vergiden...

Öte yandan değeri 5 milyon lira olan 1 tane kıymetli mülkünüz varsa vergi vermek zorundasınız.

Ya çok ince düşünüldü ya da hiç düşünülmedi bu vergi salınırken! İnce eleyip sık dokuyamadık belli ki!.. Çok zenginden az, az zenginden çok almayı başardık son tahlilde. Varlığı az olandan çok, varlığı çok olandan hiç...

Zenginler arasında da adaletsizlik yarattık haliyle. Şimdi zengin kişi, süper zengine diş bileyecek: "Adamın 70 milyon eden 20 villası var, vergi mergi ödemiyor. Kerameti tek villam var. Değeri 5 milyon diye vergi ödüyorum mecburen!.."

Zenginler arası huzursuzluk baş gösterecek kanaatimce. Para var ama saadet yok durumu. Nifak tohumları ektik zenginlerin arasına.

Tuhaf ama gerçek...

Koşukavak'ın ardından

Bursaspor'da Yalçın Koşukavak dönemi sona erdi. Artık Koşukavak'ı unuttuk önümüzdeki teknik direktörlere bakıyoruz.

Koşukavak başarılı mıydı? Başarılı da diyemeyiz başarısız da...

Elindeki malzemeyle bir yemek yapmaya çalıştı. Tam lezzeti veremedi. 3 puan silinmemiş olsa lig ikincisi olacaktık ancak futbol hiç keyif vermedi. Sürekli bir şeyler eksikti. 15 hafta geçti ama net bir oyun planı izleyemedik maalesef.

Tabii yönetimin transfer tahtasını geç açması da Yalçın Koşukavak'ın elini zayıflattı. Eğer tahta 1 hafta önce açılmış olsaydı şu an ilk 11'de minimum 3 farklı oyuncu izliyorduk şu an...

Gelinen noktada Koşukavak yüzde 70 kabahatliyse, yüzde 30 da yönetimin katkısı söz konusu!

Peki, şimdi aynı malzemeyle daha iyi bir yemek yapabilecek bir aşçı bulabilir miyiz? Bulmak zorundayız. Daha maharetli olmak zorunda yeni gelecek teknik adam.

Yoksa koca sezon güme gidecek. İşler daha da zorlaşacak.

İrfan Buz en güçlü aday gibi görünse de sürpriz isimler de gelebilir.

Artık hata yapma lüksümüz de kalmadı!..

Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.