Hava Durumu

Yeni kabineden Bursa etkilenir mi?

AK Parti Bursa İl Başkan Yardımcısı Davut Gürkan'la 21 Mart'taki olağanüstü büyük kongre öncesi yaptığı sohbeti bugünkü köşesine taşıyan yazarımız Cennet Cankılıç, birlikte yaptıkları siyasi öngörüleri okuyucularıyla paylaştı.

Haber Giriş Tarihi: 08.06.2017 16:14
Haber Güncellenme Tarihi: 08.06.2017 16:14
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Yeni kabineden Bursa etkilenir mi?

Davut Gürkan, AK Parti İl Başkanı Cemalettin Torun'un yönetimlerinde hep A takımında yer alan bir isim. Ayrıca İçişleri eski Bakanı Efkan Ala ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu'na da çok yakın. Bu yüzden siyasi kulisler hakim bir isim.

Bursa AK Parti İl Başkan Yardımcılığı görevini sürdüren Gürkan, 21 Mart'ta yapılan olağanüstü kongre öncesi yazarımız Cennet Cankılıç'la MKYK listesi ve sonrasında MYK listesinin Bursa açısından nasıl şekilleneceğine dair görüşlerini paylaştı. Gürkan'ın öngörülerini değerlendiren Cankılıç "Gönül ister ki kabinede Bursa en az 2 değil, 3 bakanla temsil edilsin. Ama siyasetin dengeleri var. Oy deposunun ağırlıklı olduğu illere bir bakan verilirken, bir de MKYK ya da MYK üyesi veriliyor.  Bir ile Grup Başkan Vekili verilirken, bir başka ile tek bakan. Efkan Bey, kabineye girmese bile mutlaka devlet adamı tecrübesinden bir şekilde faydalanılır" ifadelerini kullandı.

YAZININ DEVAMI İÇİN TIKLAYINIZ
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.