Hava Durumu

YeniDönem'e tebrik mesajları

Basın Yayın ve Enformasyon Bursa İl Müdürü Ali Fuad Gölbaşı, Basın İlan Kurumu Bursa Şube Müdürü Osman Başeğmez, Bursa Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Nuri Kolaylı ve Çağdaş Gazeteciler Derneği Bursa Şubesi Başkanı Aykut Güngör gazetemizin 8. yılı dolayısıyla tebrik mesajlarını ilettiler.

Haber Giriş Tarihi: 24.05.2017 15:04
Haber Güncellenme Tarihi: 24.05.2017 15:04
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
YeniDönem'e tebrik mesajları

Nice başarılı yıllara YeniDönem

YeniDönem gazetesinin 8. yaşını içtenlikle kutluyorum. Güçlü Bursa basınında müstesna bir yeri olan YeniDönem'in, bugüne kadar ortaya koyduğu başarılı çalışmalarının yeni yaşında da artarak sürmesini temenni ediyorum. YeniDönem'in imtiyaz sahibi Oğuzhan Kutlucan ve Genel Müdürü İbrahim Öge başta olmak üzere tüm çalışanlarını tebrik eder, başarılı bir dönem geçirmelerini dilerim.

Ali Fuad GÖLBAŞI

Basın Yayın ve Enformasyon Bursa İl Müdürü

***************************

Bursa ve marka değerleri

Osman BAŞEĞMEZ-Basın İlan Kurumu Bursa Şube Müdürü

Şu bir gerçek ki;

Köklü tarihi kadar, köklü bir basın geleneğine sahip olan Bursa'mızdaki medya kuruluşlarının hem gazetecilik faaliyetleri hem de işletme modelleri Türkiye'de pek çok ilimize örnek teşkil edecek konumda. Açıkçası basın sektörünün içinden gelen biri olarak Bursa'daki gazetelerimizin kurumsal bir yapıya sahip olmaları basın sektörünün geleceği açısından büyük önem arz etmektedir.

Türkiye'nin pek çok ilinde yerel medyanın kurumsallaşması, ne yazık ki henüz arzu edilen konumda değil ve bu duruma bağlı olarak pek çok sorun yaşanmaktadır. Bu anlamda Bursa örneği bizler açısından bir moral kaynağı olmaktadır. Çünkü Bursa, sahip olduğu gazeteler, televizyon kanalları, radyoları ve yeni nesil medya markalarıyla ciddi ilerlemeler kaydetmiş, yaygın basınla yarışır hale gelmiştir.

Bursa basın kuruluşlarının bu pozisyonlarını ise şahsen ben sektörümüzün "kutup yıldızı" olarak yorumluyorum. Özetle Bursa, yerel medyasıyla Türkiye için adeta yol gösterici bir kutup yıldızı gibi parlıyor. Bu gerçekle birlikte; Bursa'nın sahip olduğu üretim altyapısı ve gücü, devletimizin

2023 hedeflerine ulaşması konusunda önemli bir enerjiyi simgeliyor. Bu nedenle zaman zaman "keşke Bursa gibi Türkiye'de 10 tane daha şehir olsa" temennisini yalnız ben değil, pek çok tanıdığım da dillendiriyor. Dolayısıyla Bursa'nın Osmanlı'dan günümüze sanayi ve ticaretteki başarısı ve bir bütün olarak ortaya çıkan şehrin marka değeri,

Türkiye'nin uluslararası arenada da elini güçlendiriyor. Marka şehirde faaliyet gösteren yerel basın kuruluşlarımız da yatırımlarıyla, istihdam politikalarıyla ve sosyal alanda gerçekleştirdiği birçok projeyle Bursa'nın marka değerine yakışır şekilde faaliyet gösteriyor.

Zaten Bursa'nın şehir dinamikleri de şehrin marka değerini artıran yerel medya kuruluşlarına bu yüzden sahip çıkıyor ve önem veriyor. Hal böyle olunca da bugün yolu henüz Bursa'ya düşmemiş vatandaşlarımızın şehrimizle olduğu kadar, Bursa Medyası konusunda da son derece olumlu kanaatlere sahip oluyor...

Şüphesiz hem Bursa'ya hem de yerel medyamıza bu önemli misyonlarından ötürü sahip çıkmak, bir başka ifadeyle her türlü destek ve imkânı sunmanın da önemine işaret ederek, şehrimizdeki birbirinden önemli gazetelerimiz arasında faaliyet gösteren; gerek yatırımları, gerekse istihdam imkânları her türlü övgüyü hak eden ve evrensel gazetecilik ilkesinde ısrar eden Yenidönem gazetesinin 8. yaşını kutluyor ve yayın hayatlarında başarılar diliyorum.

Bu vesileyle; Dünden bugüne faaliyetleriyle takdir edilmesi gereken Bursa basınımızın önemli bir markası olan YeniDönem gazetesinin bundan sonra yapacağı çalışmalarla sektöre olumlu katkılar sağlamayı sürdüreceğine olan inancımla, başta gazetemizin İmtiyaz Sahibi Sayın Oğuzhan Kutlucan ve Genel Müdür İbrahim Öge olmak üzere bütün YeniDönem Ailesi'ne ve gazetemizin bütün okurlarına selam ve saygılarımı sunuyorum.

***************************

Nice yaşlara YeniDönem...

Nuri KOLAYLI-Bursa Gazeteciler Cemiyeti Başkanı

Bilindiği gibi Bursa, Erzurum'la birlikte Anadolu'da basımevi kurulan ilk kentlerdendir. Osmanlı Devleti'nin reform girişimleri kapsamında 1868 yılında Bursa'da ilk matbaa kuruldu.

Bursa'da ilk basımevinin kuruluşunda olduğu gibi, ilk gazete de yine devlet tarafından çıkarıldı. Bursa'nın ilk gazetesi Hudâvendigâr, vilâyetin resmi yayın organıydı. Hudâvendigâr'ın yayımlanmasının ardından Ferâizcizâde Mehmet Şakir Efendi tarafından Bursa'nın ilk özel basımevi kuruldu.

Bursa'nın ilk dergisi Nilüfer, Ferâizcizâde'nin matbaasında 1886'da basıldı. Ardından Murat Emrî Efendi, 1883'te Bursa'nın üçüncü matbaasını kurarak yayıncılığa başladı. Yıllar yılları kovaladı ve önce tipo, sonra rotatif baskıya geçildi.

Süreç içinde sayısız gazete ve dergi yayınlanan Bursa'da yerel basın büyük başarı sağlayarak 1980'li yıllarda Türkiye'ye örnek konuma geldi. Gerek kullanılan gelişmiş teknoloji, gerekse yetişmiş insan gücüyle öne çıkan Bursa basını, yerel radyo ve televizyonların da kurulmasıyla 1990'lı yıllarda adeta altın çağını yaşadı.

2000'li yıllardan günümüze uzanan dönemde çeşitlenen, medya kurumlarına dönüşen Bursa yerel basını nitelik açısından Türkiye'ye örnek olmaya devam etmektedir.

2010 yılından itibaren adeta vazgeçilmez hale gelen internet haberciliği de mobil telefonların bilgisayar niteliği kazanmasıyla medyanın dönüşüm sürecini hızlandırdı.

Günümüzde yazılı, işitsel ve görsel medyadan gelişmeleri öğreniyor, bu kurumlarda görev yapan sayısız köşe yazarı aracılığıyla olaylara farklı açılardan bakabiliyoruz. Özetle yenilik ve değişimin öncüsü olan Bursa basını, çağın gerektirdiği teknolojik yeniliklere sahip bir altyapı ile her gün

Bursalıların evlerine, iş yerlerine ulaşıyor. Bursa medyasındaki bu çeşitliliğe ve üretim gücüne önemli katkısı olan kuruluşlarımızdan biri olan YeniDönem gazetesi, bugün 8. yaşını kutluyor.

YeniDönem gazetesinin, doğru ve tarafsız habercilik anlayışından ödün vermeden yayın yaşamına devam etmesini diliyor, gazetenin sahibi Sayın Oğuzhan Kutlucan ve hazırlanmasına emek veren yazı işleri kadrosunu, magazin, ekonomi, spor, grafik servisleri ile köşe yazarlarını ve idari kadroyu kutluyorum.

***************************

Övgüyü hak ediyorsunuz

Aykut GÜNGÖR-Çağdaş Gazeteciler Derneği Bursa Şubesi Başkanı

YeniDönem gazetesinin değerli yöneticileri ve emekçileri... Türkiye'de gazeteci olmanın ve gazeteci kalabilmenin tüm zorluklarını hep birlikte yaşıyoruz. Tüm olumsuz koşullara, ifade özgürlüğünü kısıtlamaya yönelik her adıma karşın 8 yıldır halkın haber alma hakkını koruduğunuz için sizler de binlerce gerçek gazeteci gibi övgüyü hak ediyorsunuz. Bundan sonraki dönemde de sayfalarınızın halkın sesini duyuran ve sorunlarını çözen yayınlarla dolu göreceğimizden emin olarak, kuruluş yıl dönümünüzü kutlarız.

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.