Hava Durumu

Yıldırım'da elektronik atıklar dönüştürülüyor

Kaynakların geri kazanımı adına önemli projeleri hayata geçiren Yıldırım Belediyesi , 11 ton atık elektrikli ve elektronik eşya topladı. İçerisinde değerli metaller ve elementler barındıran atıklar, ikincil hammadde pazarı için önemli bir kaynak oluşturuyor.

Haber Giriş Tarihi: 11.06.2017 18:18
Haber Güncellenme Tarihi: 11.06.2017 18:18
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Yıldırım'da elektronik atıklar dönüştürülüyor

Sürdürülebilir çevre politikaları kapsamında kaynakların geri kazandırılması adına önemli projeleri hayata geçiren Yıldırım Belediyesi, atık yönetiminde ilçenin çehresini değiştirmeye devam ediyor. Yıldırım Belediyesi, Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü ekipleri ile 3 bin 70 adet yaklaşık 11 ton atık elektrikli ve elektronik eşya topladı. Çevre dostu belediye olarak elektronik atıkların toplanmasının önemine değinen Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, "İçerisinde kurşun, cıva, fosfor, kadmiyum ve baryum barındıran atıklar, doğada sağlıklı bir şekilde yok olamadığı için insan sağlığına ciddi zararlar veriyor. Bu durumların yaşanmaması için elektronik atıkları ilçe genelinde topluyor, toplumda farkındalık oluşturacak çalışmalara imza atıyoruz" dedi.

"GELECEK NESİLLERE BORCUMUZ"

Çevreyi korumanın başlıca yolunun doğal kaynaklara sahip çıkmaktan geçtiğini vurgulayan Başkan İsmail Hakkı Edebali, "Bu elektronik eşyalar, bir geri dönüşüm tesisinde işlenmek yerine kırılarak çöpe ve toprağa gömülürse içlerindeki kurşun toprağa ve suya karışarak çevre kirliliğine neden olur. Çöp sahalarındaki kurşunun yüzde kırkı elektronik atıklardan kaynaklanmaktadır. Ayrıca cıva ve kadmiyum gibi ağır metallerin de yüzde yetmişi e-atıklardan dolayı ortaya çıkar. Bu ağır metaller, yağmurlarla yer altı sularına karışıp su kaynaklarımızı kirleterek toplum sağlığı üzerinde ciddi bir tehdit oluştururlar" diye konuştu.

Geri dönüşümün tüm insanlık adına hayati bir konu olduğunu da aktaran Başkan Edebali, "Dönüşüm alanında öncü belediye olmayı sürdüreceğiz. Doğal kaynakların heba edilmeden kullanılması, geri dönüşüme önem verilmesi asli hizmetlerimizden ziyade gelecek nesillere olan borcumuzdur. Yaşanabilir şehir Yıldırım hedefini de bu doğrultuda gerçekleştireceğiz" dedi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.