Hava Durumu

Yine Çin, yeni salgın! Binlerce kişiye bulaştı...

Çin'in Lanzhou kentinde ilk kez geçen yaz bir ilaç firmasının tesislerinden yayılan "brusella" bakterisinin şu ana kadar 3 bin 245 kişiye bulaştığı belirlendi.

Haber Giriş Tarihi: 19.09.2020 16:45
Haber Güncellenme Tarihi: 19.09.2020 16:45
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Yine Çin, yeni salgın! Binlerce kişiye bulaştı...

Korona salgınının ardından Çin'de şimdi de yeni bir salgın başgösterdi.

Olay Çin'in Lanzhou kentinde meydana geldi. Brusella bakterisine karşı aşı üreten ilaç firmasının ihmalkarlığı salgına yol açtı.

Kentin sağlık yetkililerine göre, aşı üretimi sırasında, buhar emisyonlarının yanlış ve hatalı sterilizasyonu bakterinin yayılmasına yol açtı.

Bakterinin koyun, sığır ve domuzlar aracılığıyla 3 bin 245 kişiye bulaştığı belirtiliyor. Yetkililer, hastalara ekim ayından itibaren tazminat ödeyeceklerini duyurdu.

BRUSELLA HASTALIĞI NEDİR? BRUSELLA HASTALIĞININ BELİRTİLERİ NELERDİR?

Brusella hastalığı, insanlarda çiğ et ve pastörize edilmemiş süt içerebilen kontamine yiyecekler nedeniyle yayılabiliyor.

Brusella ayrıca, sığır, koyun, keçi, domuz, köpek gibi hayvanlardan insanlara bulaşabilen bir hastalık olarak biliniyor. Patojen bakteriler vücuda enfekte hayvanın eti, sütü, idrarı veya dışkısı ile doğrudan temas sonucu girebiliyor,

Hastalığın belirtileri arasında ateş, yorgunluk terleme, kas, eklemler ve veya karında ağrıları, iştah ve kilo kaybı ile öksürük ve baş ağrısı gösteriliyor.

KAYNAK: EURONEWS

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.