Hava Durumu

Yunan bakanın Libya hazımsızlığı! Türkiye'ye mesaj vermeye kalktı

Berlin'deki Libya konferansına çağrılmayınca deliye dönen Yunanistan Dışişleri Bakanı Nikos Dendias, sosyal medya hesabından yaptığı bir paylaşımla Türkiye'ye mesaj vermeye kalktı.

Haber Giriş Tarihi: 19.01.2020 16:45
Haber Güncellenme Tarihi: 19.01.2020 16:45
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Yunan bakanın Libya hazımsızlığı! Türkiye'ye mesaj vermeye kalktı

Almanya'nın başkenti Berlin'deki Libya Zirvesi'nde kendine yer bulamayan Atina yönetimi, semboller üzerinden Türkiye'ye mesaj göndermeye devam ediyor.

HAFTER YUNANİSTAN'A GİTMİŞTİ

Darbeci General Halife Hafter, geçtiğimiz gün Yunanistan'a ziyaret gerçekleştirmiş ve burada Başbakan Kiriakos Miçotakis ve Dışişleri Bakanı Nikos Dendias ile görüşmeler gerçekleştirmişti.

OSMANLI GÖNDERMESİ

Yunanistan Dışişleri Bakanı Nikos Dendias, resmi Facebook hesabı üzerinden Hafter ile olan bir fotoğrafını paylaştı. Dendias'ın bu paylaşımında Hafter ile bir tabloya baktıkları görülüyor. Tablo, Osmanlı Devleti ile Yunan deniz kuvvetlerinin karşı karşıya geldikleri İmroz Deniz Muharebesi'ni konu alıyor.

TÜRKİYE'YE MESAJ

1912'deki savaş Yunanistan'ın üstünlüğü ile tamamlanmıştı. Bu paylaşım, Libya masasında saf dışı kalan ve Doğu Akdeniz'de Ankara'nın hamlelerine karşılık veremeyen Yunanistan'ın "Türkiye'ye verdiği mesaj" olarak yorumlandı.

Georgios Averof isimli tablo, Balkan Savaşları döneminde Yunan donanmasını defalarca milliyetçi bir çizgide resmeden Yunan ressam Vasileios Hatzis'e ait...

DAHA ÖNCE DE BENZER BİR POZ VERİLMİŞTİ

Dendias aynı pozu daha önce ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo ile vermişti. İkili, Osmanlı donanmasının yenilgisinin resmedildiği tablo önünde gülerek poz vermişti.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.