Hava Durumu

Zafer Plaza'dan göçük ile ilgili yeni açıklama

Bursa'nın en büyük alışveriş merkezlerinden Torunlar A.Ş.'ye ait Zafer Plaza'daki bir mağazada yaşanan çökme nedeniyle AVM yönetiminden bir açıklama yapıldı.

Haber Giriş Tarihi: 11.05.2022 20:40
Haber Güncellenme Tarihi: 11.05.2022 20:40
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Zafer Plaza'dan göçük ile ilgili yeni açıklama

Bursa'da Zafer Plaza AVM'deki bir mağazada yaşanan göçük ile ilgili Zafer Plaza yönetimi'nin yaptığı yeni açıklama şu şekilde:

Zafer Plaza’nın Bursa Tarihi Hanlar Projesi kapsamında kamulaştırılan bloğundaki bazı katların yıkım çalışmaları sırasında, şaft boşluğundan dökülen molozlar, aynı bloğun iki kat altındaki bir mağazanın alçıpan tavanının küçük bir bölümünde çökmeye neden olmuştur. 

Maddi hasara neden olan olayla ilgili yetkili ekiplerin yanı sıra mimar ve mühendislerden oluşan bilirkişilerin yaptığı ilk incelemeler tamamlanmıştır. Teknik ekiplerin yaptığı inceleme sonrası hasarın, moloz parçalarının şaft boşluğundan dökülerek dekorasyon amaçlı yapılan alçıpan tavan üzerine düşmesi sonucu gerçekleştiği tespit edilmiştir. 
Tedbir amacıyla olayın yaşandığı mağaza ve alt katında yer alan mağaza ziyaretçi trafiğine kapatılmıştır.
Tarihi Hanlar Projesi kapsamda kamulaştırılan ek binamızın kısmi yıkım çalışmalarına da geçici bir süre ara verilmiştir. Mevcut önlemlerin yanı sıra ihtiyaç duyulabilecek ek önlemlerin de alınarak yıkım sürecinin tamamlanması sağlanacaktır. 
Zafer Plaza AVM’nin geneli ve kısmi yıkımı yapılan binada yıkım sürecinden kaynaklanan herhangi bir risk söz konusu değildir. 
Zafer Plaza olarak çalışanlarımızın ve ziyaretçilerimizin can ve mal güvenliği bugüne kadar olduğu gibi bugünden sonrada önceliğimiz olmaya devam edecektir.  denildi
 
 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.