
Olay Gemlik'in Osmaniye Mahallesi Sümer Sokak'ta meydana geldi. Alınan ilk bilgilere göre E.B isimli 12 yaşındaki çocuk, ikamet ettikleri evde doğal gaz borusuna kendisini asarak intihar etti. İhbar üzerine olay yerine çok sayıda polis ekipleri sevk edilirken çocuğun cansız bedeni Bursa Adli Tıp Kurumu'na kaldırıldı.
MAVİ BALİNA İDDİASI
Çocuğun ölümünün, dünyanın birçok yerinde oynanan ve oyuncuları ölüme sürükleyen 'Mavi Balina' adlı oyunla ilgili olabileceği belirtildi. Polis, çocuğun oyun oynadığı bilgisayarına incelemek üzere el koydu.
HALI SAHANIN DEMİRİNE ASMIŞTI
Bursa'da 21 Şubat'ta 16 yaşındaki genç, Mavi Balina oyunu yüzünden ölüme sürüklenmişti. Oyunun komutları gereği intihar etmesi istenen genç, evinin yakınlarındaki bir halı sahanın demirlerine iple kendini asarak canına kıymıştı.
ÖLÜME SÜRÜKLÜYOR
Bursa'da yaşanan olayla birlikte bugüne dek Türkiye'de 150'ye yakın gencin intiharıyla bağlantılı olabileceği ifade edilen Mavi Balina oyununda katılımcılardan çoğu şiddet içeren 50 talimatı yerine getirmesi isteniyor. 50 günlük bir süreyi kapsayan bu komutlar arasında derin olmayacak şekliyle kol ve bacakların kesilmesi, belirli bir süre boyunca kimse ile görüşülmemesi, yüksek sesli olarak müzik dinlenilmesi gibi aşamalar yer alıyor. 50. günün sonunda ise kişiye son aşama olan "yüksekten atlayarak ya da kendini asarak" intihar etme komutu veriliyor. "Mavi Balina" adlı oyunda yönetici konumunda olan kişilerin kişisel bilgilerini ele geçirdikleri kurbanlarına şantaj da yaptığı, bu şekilde oyunda kalmaya zorladıkları iddia ediliyor.