Bursa'da minibüs faresi esnafın tüm kazancını cebine indirdi! O anlar kamerada...

Koronavirüs salgını nedeniyle esnafın iş yapamadığı şu günlerde hırsızlar, vatandaşın güçlükle kazandığı alın terine göz dikti. Bursa'da bir günde birçok farklı durağı gezip minibüs esnafının emeğini çalan hırsız en son gittiği durakta yakayı ele verdi.

Haber Giriş Tarihi:
Haber Güncellenme Tarihi:
https://www.yenidonem.com.tr/

Serhat İNCİ

Bursa'da bir hırsız, koronavirüs salgını nedeniyle eski günlerdeki gibi iş yapamayan minibüs esnafının kabusu oldu. Edinilen bilgilere göre şüpheli, yolcu gibi dolmuşa binerek son durağa kadar gitti. Aracın durağa gelmesinin ardından diğer yolcuların inmesini bekleyen hırsız, daha sonra koltukların arasına saklandı.  Şüpheli, sürücünün de araçtan inmesiyle hırsızlık için harekete geçti.

Dolmuşun güvenlik kamerasına yansıyan görüntülerde, etrafa görünmemek için eğilen hırsız, kâğıt paralar beklentisini karşılamayınca bozuk paralara kadar ne var ne yok cebine indirdi. Ovaakça Minibüs Durağı'da çekilen görüntülerin yayılmasının ardından Çirişhane, Soğanlı, Küçük Balıklı ve Demirtaş minibüs duraklarında da hırsızlık vakalarının yaşandığı ortaya çıktı.

SABAH AYRI AKŞAM AYRI GELDİ

Demirtaş minibüs durağında sabah erken saatlerde ise başka bir minibüste hırsızlık yaşandı. Soyulan minibüsün sürücüsü Özcan Işık, "Son durağa geldiğinde arabamın içine dönüp seslendim. Yolcu olmadığından emin olduktan sonra indim. Arabaya tekrar bindiğimde demir paralara kadar tüm hasılatın ortada olmadığını gördüm" dedi. Aynı durakta akşam saatlerinde ise başka bir arabada yabancı hareketlilik tespit eden çalışanlar görüntüleri yayılan genç yaşlardaki şahsı iş üstünde yakaladı.

SUÇUNU KABUL ETTİ

Arabada hırsızlık yaptığını kabul eden zanlı çok sayıda demir paralarla yakalandı. Şüpheli, olay yerine çağrılan polis ekipleri gelmeden, vatadandaşın bir anlık boşluğundan faydalanarak kayıplara karıştı.