Bursa'da Suriye uyruklu şüpheliye şafak baskını! Bombalı saldırıyla bağlantısı çıktı...

Bursa İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, 29 Ekim 2019 tarihinde Ankara Yenimahalle Yakacık semtinde bir tekel bayiinde gerçekleştirilen DEAŞ saldırısına ilişkin Suriye uyruklu bir şüpheliyi gözaltına aldı.

Haber Giriş Tarihi:
Haber Güncellenme Tarihi:
https://www.yenidonem.com.tr/

Olay, 29 Ekim 2019 tarihinde Ankara'nın Yenimahalle ilçesi Yakacık Mahallesi'nde bulunan bir markette meydana geldi. Edinilen bilgilere göre, maskeli bir şahıs çantasıyla markete girdikten sonra arabasından para getirmek bahanesiyle çantayı markette bırakarak kaçtı. İddiaya göre, içinde ses bombası bulunan çanta saniyeler sonra büyük bir gürültüyle patladı. Olay sırasında markette çalışan kişi ise koşarak marketten çıktı. Olayda ölen ya da yaralanan olmazken, iş yerinde maddi zarar meydana geldi.

Bursa İl Jandarma Komutanlığı, yaptığı istihbarat çalışmaları neticesinde DEAS terör örgütü üyelerince gerçekleştirildiği saldırıyla ilgili şüphelilerle irtibatı olan Suriye uyruklu E.K.'yi şafak operasyonuyla gözaltına aldı.  

Bursa İl Jandarma Komutanlığı'ndan yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi: "Bursa İl Jandarma Komutanlığı ekiplerince yapılan istihbari çalışmalar neticesinde; 29 Ekim 2019 tarihinde Ankara Yenimahalle Yakacık semtinde bir tekel bayiinde meydana gelen ve DEAŞ terör örgütü üyelerince gerçekleştirildiği tespit edilen bombalı saldırı ile ilgili olarak olayın şüphelileri ile irtibatı olduğu tespit edilen Suriye vatandaşı E.K. isimli şüpheli 11 Aralık 2019 günü şafak vakti yapılan operasyonla yakalanarak gözaltına alınmıştır."