BUMEV’den ilçe kaymakamlarına ziyaret turu

Bursa Muş Eğitim ve Hizmet Vakfı (BUMEV), bir süre önce gerçekleştirilen genel kurulun ardından başlattığı ziyaret programına devam ediyor. İlk olarak Bursa Valisi Erol Ayyıldız’ı ziyaret ederek yeni dönem vizyonunu paylaşan BUMEV Yönetim Kurulu üyeleri, ziyaret programının devamında ilçe kaymakamlarıyla bir araya geldi.

Haber Giriş Tarihi: 21.04.2026 11:16
Haber Güncellenme Tarihi: 21.04.2026 11:16

Vakıf yönetimi, ziyaret programı kapsamında sırasıyla; Yıldırım Kaymakamı Metin Esen, Osmangazi Kaymakamı Ali Partal, Mudanya Kaymakamı Ayhan Terzi, Nilüfer Kaymakamı Murat Süzen ve Kestel Kaymakamı Recep Öztürk’ü makamlarında ziyaret etti. Görüşmelerde, vakfın yürüttüğü eğitim projeleri ve ilçeler bazında yapılabilecek sosyal dayanışma çalışmaları ele alındı.

"Amacımız Daha Fazla Gence Dokunmak"

Ziyaretlerde vakıf faaliyetleri hakkında bilgi veren BUMEV Başkanı Ahmet Akın, “Genel kurulumuzun ardından şehrimizin kıymetli mülki idare amirleriyle bir araya gelerek vizyonumuzu paylaşıyoruz. Başarılı gençlerimizin eğitim yolculuğunda engelleri kaldırmak temel önceliğimiz. İlçe kaymakamlarımızın destekleri ve rehberliği, bu yolda bizlere güç katacaktır.”

İlçe kaymakamları ise BUMEV heyetine yeni dönemde başarılar dileyerek, eğitim ve sosyal dayanışma odaklı sivil toplum faaliyetlerinin toplumsal huzur ve gelişim için kritik rol oynadığını vurguladılar. Kaymakamlar, BUMEV’in özellikle üniversite gençliğine yönelik yürüttüğü çalışmaları takip ettiklerini belirterek, eğitimde fırsat eşitliğini güçlendiren her adımın kıymetli olduğunu, ihtiyaç sahibi öğrencilere ulaştırılan desteklerin toplumsal dayanışma ruhunu pekiştirdiğini belirttiler.

Görüşmelerde ayrıca, kamu ve sivil toplum kuruluşu iş birliğinin artarak devam etmesinin, gençlerin geleceğe daha donanımlı hazırlanmasına katkı sağlayacağı vurgulandı.