
Projeye dair ortaya atılan iddiaları yalanlayan Başkan Çelik, hem sürecin şeffaf şekilde yürütüldüğünü hem de Bursaspor’un menfaatlerinin gözetildiğini belirtti.
Çelik açıklamasında, Tema 16 projesiyle ilgili olarak arazi mülkiyetinin kulübe ait olmaması nedeniyle yapılan ihaleye hiçbir firmanın katılmadığını ifade etti. Bu durum üzerine Bursaspor’un projeden daha fazla gelir elde etmesini sağlamak amacıyla, inşaatla ilgili tüm sürecin kulübün kendi gayrimenkul şirketi üzerinden yürütüldüğünü vurguladı. Projede yer alan inşaat faaliyetleri için üst sınıf iş bitirme belgesine ihtiyaç duyulduğunu belirten Çelik, herhangi bir ücret talep edilmeden LİK Yapı tarafından bu belgenin kullanıma sunulduğunu söyledi. Bu kapsamda LİK Yapı’nın projeden "1 TL dahi menfaat sağlamadığını" net ifadelerle dile getirdi.
"Bu iftiraların sorumlusu sizsiniz"
Bursaspor’a gönüllü destek veren kişi ve kurumların tamamen kendi rızalarıyla katkı sunduğunu belirten Enes Çelik, herhangi bir baskı ya da zorlamanın söz konusu olmadığını ifade etti. “Aksi bir iddianız varsa ve biri baskı altında para verdiğini açıklarsa, verdiği desteği anında geri vermeye hazırız. Ancak böyle bir durum söz konusu değilse, bu iftiraların sorumlusu sizsiniz” sözleriyle iddialara sert yanıt verdi. Açıklamasında ayrıca bazı kişi ve grupların Bursaspor üzerinden siyasi hesaplaşmalar yürütmeye çalıştığını ima eden Çelik, gazetecilik sorumluluğu gereği bilgilerin doğruluğunun araştırılmasının önemine dikkat çekti.
1-) Tema 16 projesinde yapılan ihaleye arazinin mülkiyetinin kulübümüzde olmaması sebebi ile katılan herhangi bir firma olmaması neticesinde Tema 16 projesinden Bursaspor Kulübü’nün daha fazla gelir elde etmesi amacıyla proje herhangi bir müteahhite verilmemiştir. Bu sebeple… https://t.co/3shU4exAkf
— Enes Çelik (@EnsCelik16) August 8, 2025