ABD'den tehdit gibi Afrin açıklaması

ABD Başkanı Donald Trump'ın iç güvenlik danışmanı Tom Bossert, Türkiye'nin Suriye'nin kuzeyinde yürüttüğü Zeytin Dalı Harekâtı kapsamında yapacağı bir hesap hatasının "ciddi sonuçlar doğurabileceğini" söyledi. Öte yandan ABD Dışişleri Bakanı Rex Tillerson ise Suriye'de güvenli bölge oluşturulmasıyla ilgili bir öneride bulunmadığını belirtti.

Haber Giriş Tarihi:
Haber Güncellenme Tarihi:
https://www.yenidonem.com.tr/

Türkiye'nin yürüttüğü Zeytin Dalı Harekâtı'na ilişkin ABD yönetiminden bu kez tehdit gibi açıklama geldi. ABD Başkanı Donald Trump'ın iç güvenlik danışmanı Tom Bossert, Türkiye'nin Suriye'nin kuzeyinde yürüttüğü Zeytin Dalı Harekâtı kapsamında yapacağı bir hesap hatasının "ciddi sonuçlar doğurabileceğini" söyledi. Türkiye'nin Suriye'deki Kürt grupların "bazı unsurlarıyla ilgili meşru güvenlik kaygıları" olduğunu belirten Bossert, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan hakkında ise "Kendisi NATO üyesidir ve arkasına yaslandığında, aldığı kararların yarattığı sonuçları düşündüğünde, bu (ittifaka bağlılık) taahhüdüne bağlı kalmayı sürdüreceği görüşündeyim" dedi.

GÜVENLİ BÖLGE ÖNERMEDİM

Öte yandan ABD Dışişleri Bakanı Rex Tillerson ise Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'na Suriye'de güvenli bölge oluşturulması yolunda bir öneride bulunmadığını söyledi. Dünya Ekonomik Forumu toplantıları için gittiği İsviçre'nin Davos kentinde gazetecilerin sorularını yanıtlayan Tillerson, "Mümkün olan bir dizi seçeneği tartıştık. Ancak bir şey önermedik" dedi.