Rusya'dan ABD'ye üstü kapalı mesaj: 'Kabul edilemez'

İran'daki protestolarla ilgili ABD Başkanı Donald Trump'ın "Değişim zamanı geldi" şeklindeki dış müdahale sinyali veren açıklamasına Rusya'dan jet yanıt geldi: "Ülkedeki durumu istikrarsızlaştırılabilecek dış müdahaleler kabul edilemez."

Haber Giriş Tarihi:
Haber Güncellenme Tarihi:
https://www.yenidonem.com.tr/

Rusya Dışişleri Bakanlığı, müttefiki İran'da yaygınlaşarak devam eden kitlesel eylemlerle ilgili açıklama yaptı.  Olayların şiddet ve kan dökme yoluyla tırmanmamasını umduklarını kaydeden bakanlık, "Ülkedeki durumu istikrarsızlaştırılabilecek dış müdahaleler (İran'ın içişlerine) kabul edilemez" ifadelerini kullandı.

TRUMP'A MESAJ MI?

Rusya'nın bu açıklaması, ABD Başkanı Trump'ın İran'daki olaylara ilişkin "İran Obama yönetiminin kendileriyle yaptığı berbat anlaşmaya rağmen her seviyede başarısız oluyor. Mükemmel İran halkı yıllardır baskı altında bulunuyor. (Onlar) yiyecek ve özgürlüğe açlar. İnsan haklarıyla birlikte, İran'ın varlığı yağmalanıyor. Değişimin zamanı" açıklamasının ardından gelmesi dikkat çekti.

EYLEMLER SÜRÜYOR

İran'da geçen perşembe birçok kentte hayat pahalılığı ile başlayan ancak giderek rejim karşıtı bir nitelik kazanan eylemlerde 12 kişinin öldüğü açıklanmıştı. Dün çoğunluğu başkent Tahran'da olmak üzere yüzlerce kişi de gözaltına alınmıştı. Ülkede Telgram ve Instagram gibi sosyal medya uygulamaları da geçici olarak erişime engellenmişti.