ABD donanması 'savaş pozisyonu'nda!

Kuzey Kore ile yaşadığı gerginlik nedeniyle tüm dünyayı 'savaş endişesine' sokan ABD'nin Pasifik'teki devriyesi sürüyor. Güney Kore savaş gemileriyle birlikte Batı Pasifik'te devriye gezen 3 ABD uçak gemisi savaş düzeninde ilerliyor.

Haber Giriş Tarihi:
Haber Güncellenme Tarihi:
https://www.yenidonem.com.tr/

Kuzey Kore ile aralarındaki gerginliğin dünyayı neredeyse bir savaşın eşiğine getirdiği ABD'nin Pasifik'teki devriyesi sürüyor. Güney Kore savaş gemileriyle birlikte Batı Pasifik'te devriye gezen 3 ABD uçak gemisi savaş düzeninde ve F/A-18E Süper Hornet tipi jetlerin korumasında ilerliyor.

Kuzey Kore ile ABD arasında, savaşın telaffuz edildiği gerilim, siyasi söylem düzeyinde yumuşasa da Amerikan savaş gemileri pasifikteki devriyelerini sürdürüyor. ABD'nin bölgede bulunan 3 uçak gemisi, USS Ronald Reagan, USS Theodore Roosevelt ve USS Nimitz ile onlara eşlik eden Güney Kore gemilerinin okyanustaki ilerleyişi ilginç bir fotoğrafa yansıdı.

 

ABD Hava Kuvvetleri'nin F/A-18E Süper Hornet tipi 3 jetinin de havadan koruduğu filo, Batı Pasifik'te TPX Images tarafından görüntülendi. Reuters'ın servis ettiği fotoğrafta; CVN 76 bordo numaralı USS Ronald Reagan, CVN 71 bordo numaralı USS Theodore Roosevelt, CVN 68 bordo numaralı USS Nimitz uçak gemileri ve Güney Kore gemileri savaş düzeninde ilerlerken görülüyor.