'Ayağını kırın suçu bana atın'

Uyuşturucuyla mücadele kapsamında okul çevresinde bir zehir taciri görüldüğünde ayağının kırılması yönünde güvenlik güçlerine talimat veren İçişleri Bakanı Soylu, "Suçunu bana atsın. Bunun suçu neyse,  10 yıl içeride yatmaksa yatarız, 20 yıl içeride yatmaksa yatarız" dedi.

Haber Giriş Tarihi:
Haber Güncellenme Tarihi:
https://www.yenidonem.com.tr/

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, MEB Şura Salonu'nda düzenlenen Genel Güvenlik ve Uyuşturucu ile Mücadele Toplantısı'na katıldı, önemli mesajlar verdi. Uyuşturucu meselesinin dünyanın üzerine dağdan düşen bir çığ gibi geldiğini ifade eden Soylu, "Dünyanın ekim yapılamayan yerlerinde laboratuvarda kat kat daha fazla öldürücü uyuşturucular yapılıyor ve bunların ham maddeleri bazı tıbbi malzemelerin de ham maddesi olduğu için engellenmesinde ciddi sorunlar çıkabiliyor. Sürekli kamuoyuyla paylaştığımız bir rakam var. PKK'nın uyuşturucu ticaretinden elde ettiği yıllık gelir 1.5 milyar dolar. Bu az bir para değil. Bunların her birisi silah olarak ülkemizin huzurunu kaçırmak, milletimizin birliğine saldırı olarak geri dönmektedir ve bu bizim için önemli bir problem ve sorun alanıdır" dedi.

SUÇU NEYSE YATARIZ

Okullarda alınan güvenlik tedbirlerinin devam edeceğine vurgu yapan Soylu, "Okulun çevresinde bir uyuşturucu satıcısını gördüğümüz zaman beni ne kadar kınarlarsa kınasınlar, ne kadar eleştirirlerse eleştirsinler o uyuşturucu satıcısının ayağını kırmaya polis görevlidir. Benim ülkemin gencinin canına mal olacak bir kişiye gereğini yerine getirme görevidir. Suçunu bana atsın. Bunun suçu neyse, 5 yıl içeride yatmaksa yatarız, 10 yıl içeride yatmaksa yatarız, 20 yıl içeride yatmaksa yatarız. Çok net söylüyoruz. Bu 2018 yılında bunların kafasına çökeceğiz" diye konuştu.

FETÖ'YLE MÜCADELE RAKAMLARI

Soylu, FETÖ'yle mücadeleye ilişkin de 2017 rakamlarını paylaştı. Devleti bir virüs gibi sarmış FETÖ'nün 15 Temmuz 2016'daki darbe girişiminin 16 Temmuz sabahı bastırıldığını hatırlatan Soylu, "Ancak kamuda sebep olduğu, özellikle bizlerin görev alanında sebep olduğu tahribatı da inkar etmek mümkün değildir. FETÖ'ye yönelik yürütülen operasyonlarda sadece 2017 yılı içinde 48 bin 305 kişi tutuklandı. Gözaltı sayısı bunun yaklaşık üç katı" diye konuştu.

PKK'YA AĞIR DARBE

Soylu, PKK ile mücadelede ise 2017 yılında bin 635 sığınak ve barınağın imha edildiğini, 2 bin 197 teröristin etkisiz hale getirildiğini, 675 eylem hazırlığı içerisindeki olayın bertaraf edildiğini, 113 eylem hazırlığı içerisindeki teröristin ise kimsenin canını yakmadan etkisiz hale getirildiğinin bilgisini verdi.