
Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, İstanbul'da düzenlenen Tüm Restoranlar ve Turizmciler Derneği (TÜRES) düzenlediği üye buluşmasına katıldı. Burada açıklamalarda bulunan Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, gıda sektöründeki denetimlere vurgu yaptı. Bakan Yumaklı, "Gastronomi bir ülkenin kültürünü, kimliğini ve medeniyetinin en güçlü anlatımının olduğu hepimizin kabul ettiği bir gerçektir. 81 ilimizin her biriyle özdeşleşmiş, köklü geçmişe sahip sayısız ürünümüz var. Bu ürünler sadece birer yemek değil; toprağı, iklimi, emeği ve kültürü temsil eden birer kimliktir" ifadelerini kullandı.
"81 ilde eşzamanlı olarak, yoğun bir denetim sürecini başlatmış bulunuyoruz" Yumaklı, gıda sektöründeki denetimlere vurgu yaparak, "Şu anda 81 ilde eşzamanlı olarak, 31 Aralık'a kadar sürecek yoğun bir denetim sürecini başlatmış bulunuyoruz. Tarım ve Orman Bakanlığımızda özellikle markalaşma, gıda güvenilirliği ve gıda israfı gibi 3 hususun altını çizerek ifade ediyoruz ve bu çalışmalarımızı sektör temsilcileriyle gerçekleştirmeye gayret ediyoruz. Bu çalışmalar kapsamında, 1 Ocak'tan bugüne kadar 1 milyon 291 bin denetim gerçekleştirdik" diye konuştu.
Yumaklı zirai ilaç konusuna değinerek, "Gıda güvenilirliği, tarladan sofraya uzanan bir süreçtir. Hasat öncesinde bağda, bahçede, tarlada, serada hasat sonrasında ise toptan ve perakende satış noktalarında pestisit kalıntı denetimleri gerçekleştiriyoruz" dedi.
TÜRES üye temsilcilerine çağrıda bulunan Yumaklı, "Aranızda sektöre zarar veren, işini düzgün yapmayan, hepinizin emeğine gölge düşüren kim varsa; onların pabucunu dama atın" diyerek emek israfçıları konusunda sektör temsilcilerini uyardı.