Bakanlık paylaştı! Türk jetlerinin Yunan jetlerini kovaladığı anlar

Doğu Akdeniz'de Yunanistan'la gelirilim sürerken Milli Savunma Bakanlığı'ndan önemli bir paylaşım geldi. Türk jetleri Navtex bölgesinde 6 adet Yunan F-16'sına önleme yaptı.

Haber Giriş Tarihi:
Haber Güncellenme Tarihi:
https://www.yenidonem.com.tr/

Doğu Akdeniz'de Yunanistan ile süren yüksek tansiyonlu ilişkiler zaman zaman iki ülkenin askeri araçlarının karşı karşıya gelmesine neden oluyor.

Son olarak Türkiye'nin Navtex ilan ettiği bölgeye havadan girmek isteyen 6 Yunan savaş jeti, Türk F-16'ları tarafından havada önlendi.

Bakanlık tarafından paylaşılan görüntülerde ise Türk pilotların konuşmaları dikkat çekti.

Milli Savunma Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada şu ifadeler kullanıldı:

* 27 Ağustos 2020 tarihinde Türk Hava kuvvetlerine ait radar sistemleri tarafından Girit Adası'ndan kalkan ve GKRY'ye doğru giden 6 adet F-16 uçağı tespit edilmiştir.

* Navtex ilan edilen bölgeye yaklaşan söz konusu askeri trafiklere gözle teşhis sağlamak ve bölgeden uzaklaştırmak maksadıyla Türk Hava kuvvetlerine ait F-16 uçakları tarafından Kıbrıs adasının güneybatısında önleme yapılmış, uçakların Yunanistan'a ait olduğu teşhis edilmiş ve bölgeden uzaklaştırılmıştır.

* Deniz ve Hava Kuvvetlerimiz, Doğu Akdeniz'de de hak, alaka ve menfaatlerimizi korumak konusunda sonsuz bir kararlılıkla çalışmalarına devam etmektedir.