'Bunlarda utanma, arlanma yok'

MHP'nin Meclis dışında kalacağını dillendirenlere sert tepki gösteren MHP lideri Bahçeli, "Bunlar, her seçim sonucunda çuvallamışlar yine de uslanmamışlardır. Çünkü bunlarda utanma arlanma yoktur" dedi. Bahçeli, erken seçimle ilgili de değerlendirme yaptı.

Haber Giriş Tarihi:
Haber Güncellenme Tarihi:
https://www.yenidonem.com.tr/

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Manisa'da toplu açılış töreninde konuştu, dikkat çeken mesajlar verdi. Seçim barajı tartışmalarına değinen Bahçeli, "'Biz barajdan korktuğumuz için değil Türkiye'nin halk oylamasından sonra değişen hükümet etme sistemiyle beraber ortaya çıkan siyasal zarureti hatırlattık. MHP'nin Meclis dışında kalacağını dillendirenler her seçim sonucunda çuvallamışlar yine de uslanmamışlardır. Çünkü bunlarda utanma arlanma yoktur. Kurgu anketlerle bize elbise dikmeye çalışanlar önce yama tutmayan yırtıklarını tamir etsinler" dedi.

ÇÜRÜK ÇARIK OLUŞUM

Konuşmasında CHP'ye yüklenen Bahçeli, "'Hayır' bloğunun sözde önderliğine soyunan CHP, PKK'nın siyasi uzantıları ve kıyıda köşede kalmış çürük-çarık siyasi oluşumlardan medet umarak ittifak arayışına başlamıştır. FETÖ de el avuç ovuşturmaktadır. Fare deliğe sığmamış, bir de kuyruğuna kabak bağlamıştır. Sayın Kılıçdaroğlu, tek adamdan yana olanlarla demokrasiden yana olduğunu söylemiştir" diye konuştu.

İPLİSİ İPSİZİ...

"Sözüm ona adalet yürüyüşünde yollara saçtıkları işbirliğini sandıkta nihayete erdirmek için, CHP'si HDP'si iplisi ipsizi yeniden bir araya gelmek için zaman ve zemin arayışındadır" diyen Bahçeli, "Şayet önümüzdeki siyasi süreçte cepheleşme keskinleşirse, CHP yanına HDP ve diğer yedeklerini alır 16 Nisan'ın rövanşını almak için çalışmalarına hız verirse, MHP buna duyarsız kalmayacaktır. Kaostan beslenenlerin 15 Temmuz'dan bu yana sürdürdüğümüz ilkesel duruşumuzu bozmasına müsaade etmeyeceğiz" ifadelerini kullandı.

"YAN YANA MÜCADELEMİZİ SÜRDÜRECEĞİZ"

Fitne ve fesat taşıyıcılığı yapanlara asla taviz vermeyeceklerini vurgulayan Bahçeli, "Çizgimizi bozmayacağız. Dedik ki bu durum karşısında partimiz 7 Ağustos Yenikapı ruhu ve 16 Nisan halk oylaması şuurunun gereği olarak Adalet ve Kalkınma Partisi'yle Cumhurbaşkanlığı hükümet etme sistemini tesis etmek maksadıyla birlikte ve yan yana mücadelesini sürdürecektir. Nifaka karşı bir olacağız" dedi.

OYUNU BOZACAĞIZ

Pensilvanya'dan beslenen, Türk düşmanlarıyla düşüp kalkan, aziz milletimize sömürgecilik dayatması yapanlar vaziyet almışken 'ben' demenin doğru olmadığını belirten Bahçeli, "Türkiye'yi ele geçirmeye kalkanlara zafer narası attırmayız. Zor oyunu bozacağız. Zira başka yolu yoktur, tüm çıkışlar da kapalıdır. Seçenekler artık ikiye inmiştir. Ya istiklal ya izmihlal diyenlere, istiklal öğreteceğiz. Ya millet ya zillet tercihinde, her daim millet diye haykırıp zillete heves edenleri ayaklarımızı altına alıp cesaretle çiğneyeceğiz" diye konuştu.

ERKEN SEÇİM AÇIKLAMASI

Bahçeli, konuşmasında son günlerde gündemden düşmeyen 'erken seçim' ihtimaline ilişkin de konuştu. Partisinin görüşünü açıklayan Bahçeli, "MHP muhtemel bir erken seçime iyi bakmadığını her fırsatta dile getirmiştir. Türkiye, 2 yılda üç defa sandık başına gitmiştir. Şu anda seçilmiş hükümet görevinin başındadır, kaygıya gerek yoktur. Uyum yasaları sağlanmadan, yeni sistemin taşları yerli yerine oturmadan yapılacak erken seçimin siyasi belirsizlik doğurma ihtimali yüksektir" dedi.