Bursa Belediye Başkanı Recep Altepe'den flaş istifa açıklaması

Haftalardır istifa edip etmeyeceği konuşulan Bursa Büyükşehir Belediyesi Başkanı Recep Altepe, Atatürk Havalimanı'nda yaptığı açıklamada görevinin başında olduğunu söyledi.

Haber Giriş Tarihi:
Haber Güncellenme Tarihi:
https://www.yenidonem.com.tr/

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın istifasını istediği Bursa Büyükşehir Belediyesi Başkanı Recep Altepe, Bosna Hersek'ten İstanbul'a geldi. Atatürk Havalimanı'nda açıklama yapan Altepe, "İşimizin başındayız. Görevimize devam ediyoruz" dedi.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş ve Düzce Belediye Başkanı Mehmet Keleş'in ardından 3. istifa haberi çarşamba günü Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan'dan geldi. Cumhurbaşkanı Erdoğan açık açık verdiği mesajlarda 3 belediye başkanının daha istifasını beklediğini belirtmiş, başkanların direnmeleri halinde gereğinin yapılacağını ifade etmişti.

Şimdi gözler Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe ve Balıkesir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur'da...

Ahmet Edip Uğur katıldığı bir temel atma  töreninde açıklama yaptı fakat istifa edip etmeyeceği yönünde net bir şey söylemedi. Melih Gökçek ise eski sert tavrını bir yana bırakarak yakın zamanda istifa edeceğinin sinyallerini verdi.

Başkan Recep Altepe, geçtiğimiz günlerde bir açılışta yaptığı konuşmada "Bizleri siz seçtiniz. Siz destek verdiğiniz sürece görevimize devam edeceğiz" dedi.

Bugün Bosna Hersek'ten dönen Altepe, Atatürk Havalimanı'nda konuştu.

Bir basın mensubunun "İstifanız istendi mi ?"sorusuna Başkan Altepe, "Öyle bir şeyim yok. Şu anda görevimiz belli işimiz belli. İşimize devam ediyoruz. Bursa'ya dönüyoruz. İnşallah görev devam edecek. Herhangi bir şey olursa açıklama yapmak gerekirse açıklama yaparız" dedi. "Cumhurbaşkanı ile görüşme fırsatınız oldu mu? "sorusuna Altepe, "Şimdiden sonra herhangi bir şey olursa, açıklama yaparız. Artık biz Bursa'ya gidiyoruz, işimizi yapıyoruz " dedi.