Bursa'da kayıp Derya 183 personelle aranıyor

Bursa Valiliği tarafından yapılan açıklamada, bugünkü arama-kurtarma çalışmalarına 183 personel ve 17 aracın katıldığı bildirildi.

Haber Giriş Tarihi:
Haber Güncellenme Tarihi:
https://www.yenidonem.com.tr/

Bursa Valiliği'nin açıklaması şu şekilde:

21 Haziran 2020 tarihi saat 18:30'da başlayan aşırı yağışlar İlimizde sel ve su baskınlarına neden olmuştur. Kayıp olan 1 vatandaşımızın arama- kurtarma çalışmaları devam etmekte olup bugün itibariyle 183 arama kurtarma personeli, 17 araç ve 1 köpek ile çalışmalar devam etmektedir.

-Güvenlik ve Trafik Çalışma Grubu olay yeri ve çevresinde; JAK, Asayiş, Trafik ve JÖH ekibi olmak üzere toplam 62 jandarma personeli ile çalışmalarını sürdürmektedir.

-UMKE ve 112 Ekibi olmak üzere toplam 4 ekip ve 16 sağlık personeli ile çalışmalarına devam etmektedir.

-DSİ 1. Bölge Müdürlüğümüz tarafından su kanalları ve kanaletlerinin temizliğine devam edilmektedir.

-Karayolları 14. Bölge Müdürlüğümüzce Dudaklı ve Narlıdere Mahallelerimizde yol onarım ve bakım çalışmalarına devam edilmektedir.

-Mobil haberleşmenin kesintisiz sürdürülebilmesi için bölgede 4 mobil baz istasyonu bulunmakta olup, 24 personel görev yapmaktadır.

-Enerji verilmeyen yerleşim birimi bulunmamaktadır. Ancak bazı binalara güvelik sebebiyle elektrik verilmemekte, ekiplerce kontroller yapıldıktan sonra elektrik verilmektedir. 1 sepetli araç ve 2 personelden oluşan arıza ekibi bölgededir.

-BUSKİ; 261 personel, 32 iş makinesi - araç ile çalışmalarına devam etmektedir. 27 evin temizliği bitirilmiş, 18 bina kalmıştır. Su hatları ile alakalı tüm arızalar giderilmiştir.

-İl Tarım ve Orman Müdürlüğümüzce; etkilenen tarım arazilerinde hasar tespit çalışmaları 26 ekip ve 52 personel ile 25.650 dekar alan içerisinde Gürsu, Kestel, Yenişehir, Orhangazi ve İznik ilçelerimizde devam etmektedir.

-Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğümüz; psikososyal destek anlamında 12 ekip 24 personel olmak üzere toplamda 44 personel ile çalışmalarına devam etmektedir. Bugüne kadar 166 hane ziyareti gerçekleştirilmiş, 197 vatandaşımıza psikososyal destek sağlanmıştır.