Bursalılar dikkat! Sağlıkçılar grevde

Hekim-Sen, Hekimler Birliği ve Tabip-Sen üyesi olan sağlık çalışanları bugün, yarın ve 26 - 27 Mayıs tarihlerinde greve gidiyor. Acil servisler ve yoğun bakımlar haricinde hasta kabul edilmeyecek.

Haber Giriş Tarihi:
Haber Güncellenme Tarihi:
https://www.yenidonem.com.tr/

Geçtiğimiz günlerde Hekimsen sosyal medyadan bir duyuru yayınlamış ve Mayıs ayında 6 gün iş bırakma eylemi yapılacağını belirtmişti. Açıklamada doktorların 5-6, 17-18 ve 26- 27 Mayıs tarihlerinde grev yapacakları belirtildi.

Doktorlar bir süredir çalışma şartlarının iyileştirilmesini istiyordu. Doktorlar seslerini duyurabilmek için greve gitme kararı almıştı. Nisan ayında iş bırakma grevi yapan doktorlar Mayıs ayında da 6 gün grev yapacaklarını açıkladı.

6 gün sürecek olan grev kararı Hekimsen'in sosyal medya hesabından duyuruldu. Açıklamada "Mayıs ayında tüm Türkiye'de meslektaşlarımızla birlikte 6 gün iş bırakıyoruz. Tükenen sabrımızla, mesleğimizin itibarı için söz değil icraat bekliyoruz" denildi. Sağlık Ocakları 17-18 Mayıs'ta hasta muayenesine devam edebilir. Ancak bazı sağlık ocakları da kapalı olabilir. Sağlık Ocaklarının kapalı olup olmadığını bulunduğunuz sağlık ocağını telefondan arayarak öğrenebilirsiniz.