Kışlalardan, anaokullarına, hastane yemeklerinden işçi yemeklerine yemeklerin dışarıdan temin edildiği pek çok kurum ve kuruluşlarda son dönemlerde sıkça gıda zehirlenmeleri vakası görülmeye başlandı.
Bugünkü köşesinde gıda zehirlenmelerinden korunmak için dikkat edileceklere dair önemli detaylar paylaşan yazarımız H.Gül Kolaylı, Gıda Mühendisleri Odası Bursa Şubesi Başkanı Lale Yıldız ile yaptığı görüşmeyi de aktardı:
"Bazıları az pişmiş et seviyor, kanlı kanlı... Aman dikkat! Zehirleniverirsiniz...
Lale Yıldız üretimde gıda mühendisliğinin olmazsa olmaz olduğunu belirtiyor ve şunları söylüyor:
"Havaların ısınması da etkili. Bu bakteri(salmonella) bir saatte milyonlara ulaşabilir. Saklama koşulları soğuk zincirin kırılmaması, nerede nasıl depolandığı, ısıl işlemin nasıl uygulandığı önemli. Denetim önemli.
Güvenli gıda üretiminden söz edeceksek gıda mühendisi istihdamı şart. Salmonella nedenli gıda zehirlenmesi çocuklar ve yaşlılarda daha ağır seyrediyor. Kimi zaman ölümlere de yol açıyor."
YAZINININ DEVAMI İÇİN TIKLAYINIZ